Κάρμεν Ρουγγέρη – Μετά το γάμο μου φάγαμε σουβλάκια, ήμασταν πάμφτωχοι

Η πάντα συναρπαστική Κάρμεν Ρουγγέρη μίλησε στην εκπομπή MEGA Kαλημέρα για τους «Άθλους του Ηρακλή» αλλά και την προσωπική της ζωή.

«Η παράσταση είναι απόλυτα τεκμηριωμένη γιατί θέλω τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν αλλά και να μάθουν. Το θέατρο πρέπει να είναι πηγή γνώσης. Στη Χριστίνα δίνει το 55% της επιτυχίας μιας παράστασης.

Είναι αριστούχος του Εθνικού Θεάτρου και της Καλών Τεχνών. Φροντίζει πάρα πολύ το εικαστικό μέρος και αυτό είναι που καθηλώνει τα παιδιά, για να έρθει μετά το κείμενο» είπε η αγαπημένη ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κάρμεν Ρουγγέρη.

Η ίδια παρουσιάζει και τον «Μικρό Πρίγκιπα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε πρωτότυπη μουσική του Στέφανου Κορκολή.

Παιδικά χρόνια σε μοναστήρι
«Όταν ήμουν εγώ παιδί δεν είχα τέτοιες προσλαμβάνουσες αλλά ο πατέρας μου ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου και μας πήγαινε στο Θέατρο και στη Λυρική και βλέπαμε κλασικά έργα και όπερες» ανέφερε η ίδια για την παιδική της ηλικίας.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη εξομολογήθηκε και για τα πρώτα παιδικά χρόνια: «Γεννήθηκα το 1944 είμαι 77 ετών.

Οι γονείς μας ώσπου να ορθοποδήσουν μετά τον πόλεμο πέρασαν δύσκολα. Οι περισσότεροι γονείς έβαζαν τα παιδιά του εσώκλειστα στα σχολεία. Επειδή η μαμά μου ήταν Σαντορινιά με έβαλαν στις Καλόγριες στην Σαντορίνη, ένα γαλλόφωνο σχολείο μέσα στο Μοναστήρι. Για τέσσερα χρόνια ήμουν εκεί, μέχρι τα 6. Για αυτό η πρώτη μου γλώσσα ήταν τα γαλλικά».

«Ο πατέρας μου με έγραψε σε μια ομάδα θεατρική της Παμμακαρίστου. Όταν έγινα 18 ετών έδωσα στη σχολή και πέρασα» θυμάται η σπουδαία σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Σκέφτηκα να γίνω αεροσυνοδός όταν δεν μου έφταναν τα χρήματα για να πληρώσω τη σχολή. Έδωσα εξετάσεις για την Ολυμπιακή και πέρασα γιατί μιλούσα τρεις γλώσσες. Μόλις το είπα στον διευθυντή της εταιρείας που δούλευα ως ρεσεψιονίστ, ότι θα φύγω για τα χρήματα, 3.000 από 1.500 και έτσι έμεινα και σπούδασα. Θα μπορούσα να είμαι αεροσυνοδός».

Η οικογένεια ήταν αυτή που έδωσε στην Κάρμεν Ρουγγέρη την ευκαιρία να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη. «Ο πατέρας μου έβλεπε που έχουν έφεση τα παιδιά του. Στα 18 μου πέθανε ο πατέρας μου αλλά είχα τα προσόντα για να βρω όποια δουλειά ήθελα».

53 χρόνια κοινής ζωής
Η ζωή της είναι πια συνυφασμένη με τον Ανδρέα Κουλουμπή, σπουδαίο βαρύτονο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. «Πορεύτηκα με τον Ανδρέα, τον σύζυγό μου. Ήμασταν και οι δύο πάμπτωχοι αλλά τα καταφέραμε μια χαρά. Παντρευτήκαμε και φάγαμε σουβλάκια. Όλα τα δώρα του γάμου τα άλλαξα και έκανα τα τεντζερέδια μουστο σπίτι».

Η ίδια θυμάται την πρώτη γνωριμία τους. «Στα 14 μου πηγαίνω και βλέπω ένα έργο που τραγουδούσε ο Άλκης Γιαννακάς και τραγουδούσε ντουμπλαρισμένος. Όταν έφυγα έλεγα σε όλους ότι ερωτεύτηκα μια φωνή. Περνάνε τα χρόνια και μπαίνω στη Λυρική Σκηνή σαν μεσόφωνος. Εκεί με φλερτάρει ο Ανδρέας και μου προτείνει να πάμε μια βόλτα στο Λυκαβηττό. Καθόμαστε και μιλούσαμε για φωνές. Του λέω ότι εγώ μια φωνή έχω ερωτευτεί στη ζωή μου σε εκείνη την παράσταση και μου λέει ‘εγώ ήμουν’. Αμέσως είπα ότι αυτός είναι ο άνδρας της ζωής μου».

Η σχέση τους πέρασε κάποιες δύσκολες καταστάσεις αλλά τους έξι μήνες που η Κάρμεν Ρουγγέρη ήταν στο εξωτερικό σε παραστάσεις μαζί με τον Ροντήρη εκείνος δεν σταματά να της δείχνει την αγάπη του. «Κάθε μέρα μου έγραφε και ένα γράμμα. Σε κάθε ξενοδοχείο που πήγαιναν έβρισκα και ένα γράμμα από τον Ανδρέα».

Ο θάνατος της μητέρας της
«Όταν πέθανε η μητέρα μου ήμουν για παράσταση στο Τέξας. Ο Ανδρέας το είπε στον Ροντήρη για να μου το πει με τρόπο. Τότε πήρα ένα γράμμα από τον Ανδρέα που με ρωτούσε αν θέλω να νοικιάσει ένα σπίτι και όταν γυρίσω να παντρευτούμε. Του είπα ναι και όταν γύρισα έβγαλα τα μαύρα και έβαλα νυφικό» εξομολογείται η ίδια και συνεχίζει: «Είμαστε από τότε μαζί 53 χρόνια. Τα παλιά τα χρόνια τα ζευγάρια δενόντουσαν, τώρα χωρίζουν πολύ εύκολα.

Το σπίτι μου το έφτιαξα από την ζωγραφική
Η Κάρμεν Ρουγγέρη μίλησε για τις θεατρικές παραστάσεις αλλά και τις τηλεοπτικές δουλειές που έπαιξε με μεγάλη επιτυχία.

«Στους Παντρεμένους έχουν ψυχή πήγα για ένα επεισόδιο. Είδα ότι όλοι αυτοσχεδίαζαν, το λατρεύω αυτό, και το έκανα και εγώ. Και έτσι έμεινα. Μάλιστα επειδή πήγα τελευταία και είχε κλείσει το μπάτζετ μου είπαν ότι θα παίρνω μόνο 200.000 και δέχτηκα. Την εποχή εκείνη οι υπόλοιποι έπαιρναν και 5.500.000 το επεισόδιο. Αλλά δεν με πείραζε καθόλου» θυμάται η ηθοποιός.

Όσον αφορά το σπίτι που έφτιαξε δήλωσε: «Το σπίτι μου, αυτό που έμενα στο τέλος, γιατί τώρα το έδωσα στο γιο μας, το έκανα ζωγραφίζοντας μπομπονιέρες και νυφικά. Από το Εθνικό έβγαζα 3 χιλιάδες και από την ζωγραφική 50. Και έτσι έκανα το σπίτι μου και πήρα το αυτοκίνητό μου».