Λόγω της αποχής των δικηγόρων: Αναβλήθηκε η δίκη του Κλεάνθη Κωνσταντινούδη!

Αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων η εκδίκαση της υπόθεση του καθηγητή Κλεάνθη Κωνσταντινούδη και ενός ακόμα συναδέλφου του από το τότε ΤΕΙ Σερρών με την  δίκη να προσδιορίστηκε απευθείας  για το Εφετείο Θεσσαλονίκης, λόγω της υψηλόβαθμης θέσης που κατείχαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης θα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Καθηγητή στο ίδιο τμήμα του ΤΕΙ Σερρών, κατηγορούμενοι και οι δύο για εκβιασμό σε φοιτητές και φοιτήτριες, από τους οποίους σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπρατταν ποσά για να τους περνούν τα μαθήματα που δίδασκαν στο ΤΕΙ Σερρών, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο φημολογείται πως η δράση τους εκτείνονταν σε βάθος μεγαλύτερο της 15ετίας.

Να θυμίσουμε πως η σύλληψή τους είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2018 όταν και αποκαλύφθηκε η δράση τους από αστυνομικούς που προσποιήθηκαν τους φοιτητές με τελικό απολογισμό τότε την σύλληψη του Καθηγητή, μαζί με ένα ζευγάρι που διατηρούσε φοιτητικό φροντιστήριο στην πόλη των Σερρών και μέσω του οποίου γινόταν η συνδιαλλαγή. 

Αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2019 στοιχειοθετήθηκε κατηγορία και για συνάδελφο του Καθηγητή στο ίδιο τμήμα, ο οποίος και αυτός θα καθόταν στο εδώλιο.

Αμφότεροι βέβαια έχουν απολυθεί με αποφάσεις των Υπουργών Παιδείας από την θέση τους, ενώ ο Κωνσταντινούδης που είχε αρχικά προφυλακιστεί στις φυλακές Νιγρίτας, αποφυλακίστηκε στις 1 Αυγούστου 2019 με περιοριστικούς όρους, όπως και εκτός φυλακής είναι εδώ και μερικές μέρες και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου μέσω του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές.

Στην δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν περισσότεροι από 80 μάρτυρες (Καθηγητές, πρώην συνάδελφοι των κατηγορουμένων, τα φερόμενα ως θύματα της υπόθεσης, αστυνομικοί, κ.α.) ενώ χθες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης βρέθηκαν περισσότεροι από 30 από αυτούς.

Τελικά η Δίκη, λόγω της αποχής των Δικηγόρων αναβλήθηκε για τις 22-5-2023 (σε ένα χρόνο!!!)

Για να δούμε τι θα δούμε….