Κολλητές Φίλες Έκλεισαν Τα 100 Και Το Γιόρτασαν Μαζί Για 50στή Φορά

Εδώ και 50 χρόνια κρατά η φιλία ανάμεσα στην Ματίλντα και στην Μίκυ, ηλικίας 100 ετών και οι δύο.

Οι κολλητές οι οποίες έχουν γενέθλια με λίγες μόλις μέρες διαφορά, τα γιόρτασαν και πάλι μαζί με ένα μοναδικό πάρτυ.

Οι δύο γυναίκες που δεκαετίες ζούσαν μόλις 4 σπίτια η μία μακριά από την άλλη, μίλησαν στο NBC San Diego και αποκάλυψαν τα μυστικά της μακροζωίας τους.

Η Ματίλντα ισχυρίζεται ότι μία μπύρα κάθε βράδυ με την παρέα της φίλης της και λίγα πατατάκια, ήταν εκείνα τα οποία την βοήθησαν να πατήσει υγιέστατη τα 100.

«Η υγεία μου είναι πολύ καλή. Δεν έχω καθόλου πόνους και κάνω καθημερινά τις ασκήσεις μου. Επίσης, πίνω την μπυρίτσα μου και τρώω τα πατατάκια μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίλντα.

Κατέρριψε έτσι και τον μύθο που θέλει τα πατατάκια και το αλκοόλ να είναι οι εχθροί της μακροζωίας. Η Ματίλντα δήλωσε μάλιστα πως κάποιες φορές κάνει την παρασπονδία της και τρώει μερικά πατατάκια παραπάνω.

Η Μίκυ η οποία ήταν και νοσοκόμα στο στρατό, ισχυρίστηκε αντίστοιχα ότι το δικό της μυστικό είναι η αισιοδοξία και το θετικό πνεύμα.

«Μερικές φορές έρχονταν οι στρατιώτες πολύ λυπημένοι και προσπαθούσα να τους πω και να τους δείξω πράγματα που θα τους έφτιαχαν την διάθεση», δήλωσε η Μίκυ εξηγώντας το πως περιποιούνταν τους τραυματισμένους στρατιώτες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δύο κολλητές πάντως ακόμη και σε αυτή την ηλικία παραμένουν δραστήριες. Πηγαίνουν μαζί τις τσάρκες τους και πολλές φορές παίρνουν μαζί και το ποδήλατό τους.

Και κάπως έτσι αντιλαμβάνεσαι για ποιο λόγο η κολλητή είναι η οικογένεια που επιλέγεις ή η αδερφή η οποία δεν έχεις.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here