Μιχάλης Οικονόμου: «Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος επειδή είμαστε ομόφυλη οικογένεια»

Ο Μιχάλης Οικονόμου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή DOT και προχώρησε σε μια σημαντική εξομολόγηση για τα ομόφυλα ζευγάρια στην Νάντια Μπουλέ και τον Μίνω Θεοχάρη.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Τα καλύτερα μας Χρόνια» τόνισε αρχικά: «Το παιδί μου μπορεί να να γίνει στόχος εύκολα επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια. Είμαστε σε μια εποχή με γενικότερη αφύπνιση σε όλα τα επίπεδα. Η δύναμη του καθενός μας είναι να μοιραστούμε την ιστορία μας. Ένα παιδί χρειάζεται σεβασμό, αγάπη και κάποια όρια. Αυτά μπορεί να τα πάρει από ομόφυλους γονείς. Μάλιστα αν υπάρχει ο κίνδυνος ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα, τότε ακόμα πιο πολύ».

«Στην Ελλάδα μπορεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να πάρει την αναδοχή ενός παιδιού. Μπορεί να το πάρει για 3 μήνες και μετά το ίδρυμα να το πάρει πίσω. Μπορεί μια ομόφυλη οικογένεια να γίνει ανάδοχη, αλλά όχι να υιοθετήσει. Όπως υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά δεν είναι γάμος.

Δεν υπάρχει υιοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ο ένας γονιός, επειδή έχει σύνδεση συγγενική με το παιδί, παίρνει την επιμέλεια. Ο άλλος γονιός δεν έχει κανένα δικαίωμα, δεν καλύπτεται και αναρωτιέμαι αν υπάρχει δημοκρατία. Είναι δικαίωμα του παιδιού να καλύπτεται νομικά από μια πολύχρωμη οικογένεια» δήλωσε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Δες όλη τη συνέντευξη στο DOT: