Ο ΩΝΑΣΗΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ!

Ο ΩΝΑΣΗΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ!

Το μεγάλο κόλπο του Αριστότελη Ωνάση που τον έφερε στη κορυφή

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης συνήθιζε να αναφέρει πως το σeξ και οι εμπορικές συμφωνίες, είναι καλύτερα όταν δεν γίνονται με τον συνηθισμένο τρόπο.

Πίσω στο 1958 ο Ωνάσης, έβλεπε τη θάλασσα να διοικείται από τις λεγόμενες 7 Αδελφές (οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο), οι οποίες έβγαλαν δικά τους πλοία στον Ατλαντικό, και έκαναν μόνες τους το εμπόριο πετρελαίου, παρακάμπτοντας τους εφοπλιστές.

Την ίδια χρονιά, η Σαουδική Αραβία, ανακαλύπτει νέα κοιτάσματα πετρελαίου, τα οποία θεωρούνται τα πιο πλούσια για εκείνη την εποχή. Αποκομμένος από τις πανίσχυρες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα του πετρελαίου, στρέφεται στον νέο και άπειρο βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τον πείθει να μπει η σημαία της χώρας του, στα πλοία του. Με αυτόν τον τρόπο η Σαουδική Αραβία θα έδειχνε πόσο ισχυρή είναι, αλλά και θα μπορούσε να συμμετέχει στη διαμόρφωση της τιμής.

Η συμφωνία την οποία επιχειρεί να κλείσει ο πολυμήχανος εφοπλιστής βγαίνει προς τα έξω, και οι αντίπαλοί του προσπαθούν να διαλύσουν την συμφωνία, ακόμα και να εξοντώσουν τον ίδιο τον Ωνάση.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Ωνάση, ο Νιάρχος, προσλαμβάνει τον ειδικό ερευνητή, Ρόμπερτ Έιμι Μέιχιου, και εκείνος με τη σειρά του εκμεταλλεύεται τις γνωριμίες του στον Λευκό Οίκο, και πείθει τους Αμερικανούς, ότι η συμφωνία Ωνάση απειλεί την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το πρώτο χτύπημα ήταν να οργανώσουν απεργία στα ναυπηγεία του Αμβούργου που θα έφτιαχναν τα πλοία του Ωνάση. Ο Ωνάσης αντεπιτίθεται δίνοντας μπόνους σε όσους δουλέψουν διπλές βάρδιες, ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες. Τα καταφέρνει φυσικά.

Τότε οι ΗΠΑ πιέζουν το κράτος του Περού, ώστε να βομβαρδίσει τα πλοία του Ωνάση, με τη κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα στα ναυτικά ύδατα της χώρας. Όντως, τα πλοία του Ωνάση, μπήκαν παραπάνω από το συνηθισμένο μέσα στα εθνικά ύδατα του Περού, με συνέπεια να βομβαρδιστούν από τα πολεμικά αεροπλάνα της χώρας.

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε καταστραφεί και θα βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, φτάνουν οι πρώτες πληροφορίες για ένα μεγαλειώδες πάρτυ που διοργανώνει ο εφοπλιστής σε κάποια από τις επαύλεις του.

Πολλοί πίστεψαν πως τρελάθηκε από τη καταστροφή. Σύντομα ωστόσο οι αντίπαλοι του Αριστοτέλη Ωνάση, έμαθαν ότι απλώς τον έκαναν πλουσιότερο κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια, καθώς μόλις 24 ώρες πριν είχε ασφαλίσει το στόλο του στο Λονδίνο, ειδικότερα για επίθεση από αεροπλάνα.

Εκείνη την ημέρα ο Έλληνας εφοπλιστής έβγαλε 50 εκατομμύρια δολάρια, περιμένοντας την επόμενη πρόκληση που θα τον ξεσήκωνε.

via

Related posts

Read previous post:
ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΤΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!

Κοτζιάς: Προς τα τέλη Ιανουαρίου στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών Τη σπουδαιότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως «ιστορικής ευκαιρίας»...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr