Όταν η δήθεν «αθώα» σαλάτα γίνεται βόμβα θερμίδων !!

Όταν η δήθεν «αθώα» σαλάτα γίνεται βόμβα θερμίδων !!

Όλοι οι διατροφολόγοι συστήνουν την καθημερινή κατανάλωση της σαλάτας καθώς θεωρείται ότι αποτελεί ένα εύκολο και υγιεινό γεύμα που μας προσφέρει θρεπτικά συστατικά και διατηρεί το αίσθημα του κορεσμού χωρίς να μας προσθέτει κιλά.

Ισχύει όμως για όλες τι σαλάτες;

Στην πραγματικότητα μια σαλάτα μπορεί να έχει πολύ λίγες θερμίδες αλλά με ορισμένους συνδυασμούς μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 800 θερμίδες! Οι πιθανότητες η σαλάτα να μετατραπεί σε θερμιδική βόμβα εξαρτάται από τα συστατικά που περιέχει.

Ποια είναι όμως τα πιο κοινά λάθη που γίνονται και πρέπει να τα αποφεύγουμε;

salata-637x318

Έτοιμες σαλάτες

Η επιλογή της έτοιμης σαλάτας μπορεί να κρύβει παγίδες, διότι πολλές έτοιμες σαλάτες είναι επιβαρυμένες με ντρέσινγκ, τα οποία έχουν αρκετές θερμίδες και είναι πλούσια σε λιπαρά. Αν όμως αφιερώσετε λίγο χρόνο και φτιάξετε τη δική σας σαλάτα, έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα συστατικά που χρησιμοποιείτε και στις θερμίδες που θα καταναλώσετε.

Απεριόριστο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Όμως δεν σημαίνει ότι επειδή είναι υγιεινό δεν έχει και θερμίδες, γι αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείτε με μέτρο. Αν λοιπόν ποτίζετε τη σαλάτα σας με ελαιόλαδο, αυξάνονται και οι θερμίδες που καταναλώνετε. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να βάζετε 1 με 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μερίδα σαλάτα.

Σαλάτα με τορτίγια

Εκ πρώτη όψεως είναι μια απλή σαλάτα, αλλά αν μπείτε στον πειρασμό να φάτε και την τορτίγια, τότε μετατρέπεται σε μια βόμβα θερμίδων. Επιπλέον, οι σαλάτες που βρίσκονται σε ένα μπολ από τορτίγια περιέχουν και κρουτόν αλλά και αμυλούχα λαχανικά όπως καλαμπόκι. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την τορτίγια προσθέτουν ακόμη περισσότερες θερμίδες. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη σαλάτα σας «καθαρή» και πράσινη.

Δεν προσέχετε τις σος

Τα περισσότερα ντρέσινγκ περιέχουν λιπαρά και μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Ωστόσο αν αποφασίσετε να συμπεριλάβετε στη σαλάτα σας μια σος, προτιμήστε να τη ζητήσετε σε ξεχωριστό μπολάκι για να έχετε τον έλεγχο της ποσότητας.

via

Related posts

Read previous post:
Απίστευτο: Τι δουλειές έκαναν πριν γίνουν πρόεδροι των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Και οι πρόεδροι των ΗΠΑ, πριν φυσικά εκλεγούν στο αξίωμα, έπρεπε να βγάλουν το… ψωμί τους. Στα νιάτα τους είχαν...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr