Προσοχή! Αυτά τα 4 αντικείμενα δεν πρέπει να βάζετε ΠΟΤΕ στο πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων αν μη τι άλλο είναι μια χρήσιμη ηλεκτρική συσκευή για κάθε νοικοκυριό και συμβάλλει και στην μείωση κατανάλωσης του νερού.

Ωστόσο, το Tik Tok για άλλη μία φορά θα μας «χαρίσει» απλόχερα χρήσιμες συμβουλές και αυτή τη φορά εστιάζει στο ποιες συσκευές δεν θα πρέπει να τοποθετούνται στο πλυντήριο πιάτων.

Συγκεκριμένα όπως βλέπετε από το παρακάτω βίντεο, τέσσερα πράγματα θα πρέπει να αποφεύγουμε να τα βάζουμε μέσα στο πλυντήριο πιάτων και αντιθέτως θα πρέπει να πλένονται στο χέρι.

Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να τοποθετείτε ΠΟΤΕ στο πλυντήριο πιάτων

Αρχικά λοιπόν, θα πρέπει να αποφεύγετε να τοποθετείτε πράγματα που είχαν σπάσει σε πολλά σημεία ή θρυμματιστεί, αλλά έχουν κολλήσει ξανά και αυτό γιατί υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες το αντικείμενο να σπάσει ξανά και μάλιστα η ζημιά να γίνει χειρότερη και δεύτερον, γιατί τα σπασμένα κομμάτια ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στο πλυντήριο πιάτων, κατά την διάρκεια του πλυσίματος.

Επιπλέον δεν πρέπει να τοποθετείτε:

  • Κοφτερά μαχαίρια κουζίνας, καθώς μπορεί να προκληθεί σκουριά στα μαχαίρια, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok.
  • Ξύλινη σανίδα κοπής, γιατί θα καταστραφεί τελείως
  • Γυάλινα βάζα, που έχουν χαραγμένους πάνω τους αριθμούς, όπως την ποσότητα που χωρούν.

Με βάση τον λογαριασμό AO.com, το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων επειδή είναι ισχυρό, θα αρχίσει να σβήσει μετά από λίγο καιρό τα χαραγμένα νούμερα, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο γυάλινο αντικείμενο, να χάσει το χαρακτηριστικό του που το κάνει να ξεχωρίσει και την αξία του, για την οποία ενδεχομένως το αγοράσατε.