Το πρωτότυπο κέρασμα που μοιράστηκε σε μαθητές Νηπιαγωγείου αντί για γλυκάκι είναι παράδειγμα προς μίμηση

Πρόκειται για μια συμβολική χειρονομία που πολλές φορές μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν τροφικές αλλεργίες.

Μην ξεχνάμε το τραγικό συμβάν με τον χαμό της 8χρονης Θωμαής που “έφυγε” μετά από πολυήμερη σκληρή μάχη που έδωσε στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έχοντας υποστεί αλλεργικό σοκ από μπακλαβαδάκι κέρασμα στο σχολείο της.

Στο πνεύμα της προσπάθειας να αποφευχθούν τα κεράσματα για να μην αποκλείονται από τη χαρά κατανάλωσης ενός γλυκού παιδιά με προβλήματα υγείας όπως πχ. διαβήτη, κοιλιοκάκη, γαστρεντερικά προβλήματα, μεταβολικό νόσημα, δυσανεξία σε κάποια τροφή, αυτοάνοσο ή τροφικές αλλεργίες, έχει δημιουργηθεί μια τάση να προτιμώνται αθώα δωράκια και παιχνιδάκια συμβολικά ώστε κανένα παιδί να μην κινδυνεύσει.

Το υπέροχο δωράκι κέρασμα που μοιράστηκε σε ελληνικό Νηπιαγωγείο

Αλιεύσαμε από την σελίδα της νηπιαγωγού Μαρίας Σπανού το πρωτότυπο κέρασμα που μοιράστηκε στους μαθητές για τα γενέθλια ενός παιδιού της τάξης. Αντί για γλυκάκι, η μαμά της εορτάζουσας μαθήτριας προμηθεύτηκε πετσετούλες σε πράσινες και ροζ αποχρώσεις όπου πάνω κέντησε το όνομα κάθε παιδιού και μαζί τούς δόθηκε και ένα αρωματικό σαπουνάκι. Μια όμορφη πρωτοβουλία που αξίζει να υιοθετηθεί και από άλλους γονείς!

Διαβάστε επίσης: