Σώθηκε σκυλάκι στην Λήμνο που το είχαν αφήσει δεμένο μέσα στο χιόνι

Αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση πριν από λίγες μέρες ενός βίντεο από τo νησί της Λήμνου, στο οποίο δείχνει ένα οικόσιτο σκυλάκι να παραμένει σε εξωτερικό χώρο μέσα στο σπιτάκι του που είχε καλυφθεί από το χιόνι.

Η Λήμνος ήταν σκεπασμένη από χιόνι και ο υδράργυρος είχε πέσει κάτω από το μηδέν.

Την καταγγελία έκανε αρχικά η ομάδα “Αnimal Rescue – Lemnos”, με ανάρτηση στο Facebook που επεσήμανε τις απάνθρωπες και σχεδόν θανατηφόρες συνθήκες στις οποίες παρέμενε το άτυχο σκυλί.

Η ομάδα ανέφερε αρχικά στη σελίδα της στο facebook:

Σήμερα 23/2/2019 η Λήμνος πλήττεται από νωρίς το πρωί από σφοδρή χιονοθύελλα. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα δεσποζομενο σκυλί, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, σε περιφραγμενο μικρό χώρο, δεμένο με μισό μέτρο αλυσίδα να έχει θαφτεί κυριολεκτικά από το χιόνι.

Ζώα δεμένα, μόνα, πεινασμένα , εκτεθειμένα, εγκλωβισμένα, φοβισμένα… Ιδιοκτήτες βασανιστές… Αν ήξερες ότι ένα πλάσμα υποφέρει, θα επέτρεπες να συμβεί; Σου έμαθαν και εσένα να κρατάς το στόμα σου κλειστό; Να μην μπλέκεσαι σε “ξένες” υποθέσεις; Πιστεύεις ακόμα ότι τα ζώα δεν αισθάνονται; Δεν υποφέρουν; Δεν πονάνε; Πιστεύεις ότι τους αξίζει όλο αυτό; Σκέψου καθαρά, πράξε ανθρώπινα!

Τον λένε Άρη και είναι 6 χρόνων. Η κόρη της οικογένειας εμπιστεύτηκε το σκυλί στον πατέρα της, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει την ευζωία του. Η ίδια ήξερε ότι το σκυλί δεν ζούσε υπό τις καλύτερες συνθήκες και σκόπευε να τον πάρει σύντομα κοντά της. Το χθεσινό συμβάν την ταρακούνησε…

Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στην κόρη γιατί θεωρούμε ότι έχει καταλάβει ότι δεν άξιζε στον Άρη όλο αυτό… Το σκυλί δεν θα επιστρέψει ξανά στο χώρο που ζούσε. Θα τσιπαριστεί στο όνομα της κόρης, η οποία θα τον πάρει μαζί της στην Αθήνα.

Είμαστε υπέρ της εφαρμογής του νόμου, όμως θεωρούμε ότι θα πρέπει να λειτουργούμε κατά περίπτωση κρίνοντας σαν άνθρωποι περισσότερο, λιγότερο σαν ”δικαστές”, πάντα όμως έχοντας ως προτεραιότητα να διασφαλίσουμε το καλύτερο για το ζώο.

Επειδή πολλοί αναρωτήθηκαν… το σκυλί απομακρύνθηκε επί τόπου με συνοπτικές διαδικασίες, κρίνοντας ότι η ζωή του ζώου βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο. Βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου και θα παραδοθεί στην κόρη με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ευχαριστούμε.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here