ΤΟ ΔΩΡΟ:ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!

Θεωρώ πως οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη δύναμη και την αγάπη που μπορούμε να πάρουμε από ένα κατοικίδιο

Ακόμα και αν δεν είχατε ποτέ κάποιο δικό σας, σίγουρα θα έχετε λατρέψει τα μάτια ενός κουταβιού ή το χαδιάρικο νάζι μιας γάτας.

Τα κατοικίδια ζώα έχουν βοηθήσει πολλές φορές σε διάφορες αρρώστιες τον ασθενή στην ανάκαμψη του, δίνοντας του κουράγιο, ενέργεια, χαρά, θετική διάθεση και στήριξη. Φωτεινό παράδειγμα είναι επίσης οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών, που η προσφορά τους προς το άτομο με προβλήματα όρασης είναι ανεκτίμητη! Η παρέα ενός ζώου στο σπίτι ή στην αυλή, μπορεί να είναι η καλύτερη που μπορεί να έχει ένα παιδί επίσης.

Έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί για αρρώστιες που μπορεί να μεταδώσουν, εάν είναι επικινδυνά κατά την περίοδο μιας εγκυμοσύνης ή ότι μπορεί να βλάψουν από τη ζήλια τους ένα νεογέννητο. Αυτά μπορούν να συμβούν μόνο με μια λάθος μεταχείριση και συμπεριφορά από τον άνθρωπο προς ένα ζώο. Τα ένστικτα του είναι τόσο δυνατά που αντιλαμβάνονται την αγάπη και έχουν έντονο το ένστικτο της προστασίας ακόμα και σε ένα νέο μέλος σε μια οικογένεια.

Επίσης αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, ένα ζώο που έχει εμβολιαστεί σωστά και ολοκληρωμένα, μόνο κίνδυνο δεν αποτελεί στην υγεία της οικογένειας.

Τα κατοικίδια όμως εκτός από καλή παρέα, μπορούν να γίνουν και κίνητρο ώστε να ξεσηκώσουν κυριολεκτικά ένα παιδί για να παίξει. Σε μια εποχή που η κύρια ενασχόληση ενός παιδιού εκτός του σχολείου είναι η τηλεόραση ή τα βιντεοπαιχνίδια σε κονσόλες ή στο διαδίκτυο, το να βγει ένα παιδί να παίξει γίνεται όλο και πιο σπάνιο. Θα μου πείτε δε βοηθούν και οι υποδομές στις πόλεις πλέον και θα συμφωνήσω.

Πόσο όμως πιο δύσκολο είναι για ένα παιδί με αναπηρία που βρίσκεται κλεισμένο στον εαυτό του, δυσκολεύεται να κάνει φίλους και έτσι βρίσκει καταφύγιο στους 4 τοίχους του σπιτιού και σε ένα παιχνίδι αποβλάκωσης συνήθως στην τηλεόραση.

Αυτό ακριβώς μας μεταδίδει το βίντεο που θα δείτε: το δώρο είναι ένα γλυκύτατο κουτάβι με αναπηρία(στο αριστερό μπροστινό του πόδι) από τη μητέρα του. Ο νεαρός όταν το αντικρύζει αντιδρά πολύ αρνητικά και γίνεται ως και επιθετικός μαζί με το σκύλο. Σε λίγο όμως όλα αλλάζουν και το κουτάβι κερδίζει το ενδιαφέρον του νέου ιδιοκτήτη του! Τι ακριβώς συμβαίνει θα σας αφήσω να το δείτε μονοί σας και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Με τη σειρά μου θέλω να προσθέσω το εξής: μην κρίνετε ένα κατοικίδιο που θέλετε να πάρετε στην κατοχή σας από την άρτια εμφάνιση του μόνο. Και το βασικότερο, ότι είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση και θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά. Δεν είναι ούτε δώρο για τις γιορτές μόνο ή σε γενέθλια. Είναι μια ψυχή που έρχεται να σας εμπιστευτεί και να κάθεται δίπλα σας για όλη του τη ζωή.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δε μπορείτε από κάποια χρονική περίοδο και μετά να το κρατήσετε, βρείτε του ένα καταφύγιο ή ένα νέο σπίτι και μη το εγκαταλείψετε στους δρόμους.

Τέλος, αυτό το πλάσμα που ζει μαζί σας, θέλει τη συνεχή φροντίδα και αγάπη από εσάς για να την επιστρέψει στο πολλαπλάσιο και με μόνη ανταμοιβή του, ότι είστε εκεί για αυτό. Βοηθήστε τα παιδιά σας ή ακόμα και τους εαυτούς σας με ένα κατοικίδιο (με ή χωρίς αναπηρία) και δείτε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο από την πρώτη μέρα! Άλλωστε κανείς δε θα έπρεπε να δίνει σημασία στο αν έχουμε όλοι και τα 2 πόδια μας ή τα 2 χέρια μας ή και τα 4 πόδια μας. Ελπίζω να απολαύσετε την ιστορία όσο εγώ.

Δείτε το βίντεο εδώ

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here