Η τpαγική ιστορία του Βασίλη Μαλούχου: Ο ένας του γιος αυτοκτόνησε και ο άλλος πέθανε σε τροχαίο

Ο Βασίλης Μαλούχος υπήρξε ένας καταξιωμένος ηθοποιός, αλλά πάνω απ΄ όλα ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, που ακόμη και όταν έχασε τους δυο γιους του, διαχειρίστηκε δημοσίως το πένθος του, θέλοντας να περάσει σημαντικά μηνύματα μέσα από το οικογενειακό του δράμα.

Στην περίπτωση του γιου του Μάριου, ο οποίος έδινε για χρόνια σκληρή μάχη για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, είχε πάντα στο πλευρό του τον πατέρα του.

Ο Μάριος κατάφερε να κερδίσει τη μάχη κατά των ναρκωτικών, έμεινε καθαρός για τρία ολόκληρα χρόνια, όμως, δεν κατάφερε να πάρει τη ζωή του πίσω.

Ηθοποιός και ο ίδιος, έκανε μεγάλες προσπάθειες να επανέλθει στον χώρο της υποκριτικής, μετά την απεξάρτησή του, δυστυχώς, όμως, βρήκε όλες τις πόρτες κλειστές.

Έτσι, απογοητευμένος, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά πριν το απονενοημένο διάβημα, γύρισε ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο προανήγγειλε τον θάνατό του και εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Στο εν λόγω βίντεο, ο Μάριος μιλούσε με θερμά λόγια για τον πατέρα του, υπογραμμίζοντας «είχα την τύχη να έχω έναν πατέρα που μού δίδαξε το ήθος, όχι όμως και πώς να επιβιώνω με αυτό το ήθος στην κοινωνία. Εμείς οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουμε για να υπάρχουμε. Όμως στα θέατρα δεν δέχονται έναν πρώην χρήστη. Μετανοήσαμε και ακόμη μάς πετάτε πέτρες. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να χωρέσουμε, αποφασίζουμε να φύγουμε απ΄ αυτή τη ζωή…».

Μετά το τέλος του Μάριου, ο Βασίλης Μαλούχος θέλησε να προσφέρει βοήθειά του σε άλλα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους, που βίωναν τον εφιάλτη των ναρκωτικών.

Ο Μάριος άφησε πίσω του ένα βιβλίο – θεατρικό έργο, με τίτλο «Ηρωίνη – Ελλάς 1- 0», στις σελίδες του οποίου κατέγραφε τη δύσκολη μάχη του με τα ναρκωτικά, ενώ αναφερόταν και στο κοινωνικό στίγμα, με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι πρώην τοξικομανείς.

Ο αγώνας του Βασίλη Μαλούχου για τα ναρκωτικά

Αυτό το έργο, ο Βασίλης Μαλούχος έβαλε ως σκοπό της ζωής του να το ανεβάσει στο θέατρο και τα κατάφερε, με δικά του έξοδα και τη βοήθεια κάποιων φίλων. «Πρόκειται για ένα έργο αυτοβιογραφικό, το οποίο μιλάει για τον προσωπικό αγώνα του με τα ναρκωτικά και τελευταία φορά που ανέβηκε ήταν το 2014 από την ανεξάρτητη φοιτητική θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, με μεγάλη επιτυχία» είχε επισημάνει ο ίδιος.

Ο Βασίλης Μαλούχος ήθελε να συνεχίσει να προσφέρει στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, να βοηθήσει στην ενημέρωση, αλλά και επανένταξη των πρώην εξαρτημένων ατόμων. «Θα ήθελα να ασχοληθώ με το θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών, μέσα από ειδικά προγράμματα στα σχολεία, αλλά γι’ αυτό χρειάζομαι την άδεια και τη συμπαράσταση της Πολιτείας» είχε σημειώσει.

Εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του Μάριου, ο Βασίλης Μαλούχος θα χάσει και τον δεύτερο γιο του, τον Αλέξανδρο, ο οποίος τραυματίζεται θανάσιμα από τη σύγκρουση που είχε το μηχανάκι του με ένα ταξί, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Μαλούχος, όταν έχασε και τους δύο γιους του, «τέτοια χτυπήματα δεν αντέχονται. Σε φέρνουν αντιμέτωπο με τη ματαιότητα της ζωής, με το απόλυτο κενό».

Ο Βασίλης Μαλούχος ήταν αξιοπρεπής μέχρι το τέλος της ζωής του

Με αυτή την αξιοπρέπεια έφυγε από τη ζωή, αντιμέτωπος με σοβαρά προσωπικά και οικονομικά προβλήματα.