Δείτε αν κινδυνεύετε να χάσετε το λογαριασμό σας στο Netflix!

To Netflix καταργεί εκατοντάδες χιλιάδες ανενεργούς λογαριασμούς.

Το Netflix προχωράει στην αυτόματη κατάργηση εκατοντάδων χιλιάδων ανενεργών λογαριασμών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του.

Από αυτή την εβδομάδα το Netflix θα ξεκινήσει να στέλνει -με email πιθανότατα- σχετικές ειδοποιήσεις στους χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει το λογαριασμό τους για πάνω από 12 μήνες, ρωτώντας αν επιθυμούν να συνεχίσουν την συνδρομή τους.

 Όσοι δεν επιβεβαιώσουν με απάντησή τους, η δημοφιλής πλατφόρμα θα καταργεί το λογαριασμό αυτομάτως. 

Σύμφωνα με τον Eddy Wu, πρόεδρο καινοτομίας του Netflix, το ποσοστό των ανενεργών λογαριασμών αγγίζει μόλις των 0,5% των συνδρομητών, όπερ σημαίνει μερικοί «εκατοντάδες χιλιάδες» χρήστες.

Ο λόγος αυτής της κίνησης είναι οικονομικός αλλά προς όφελος των συνδρομητών και όχι προς όφελος του Netflix. 

«Στο Netflix, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να πληρώνει κάποιος για κάτι που δεν χρησιμοποιεί», εξηγεί ο Eddy Wu.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κατάργησης του λογαριασμού, το προφίλ, η λίστα αγαπημένων και οι προτιμήσεις του κάθε συνδρομητή θα παραμείνουν αποθηκευμένα για 10 μήνες, έτσι ώστε κάποιος να έχει τη δυνατότητα να τον ενεργοποιήσει ξανά αν το επιθυμεί μέσα σε αυτό το διάστημα.

Διαβάστε επίσης για το νέο Facebook: