06/12/2023
9.3 C
Serres

Τετάρτη 8 Μαρτίου: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο τη Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023 αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σερρών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου,  αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023.


-μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία

για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό
να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και
να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από το κτήριο της Νομαρχίας Σερρών, ώρα 11:00.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, χαιρετίζει τις γυναίκες που δώσανε μαχητικό «παρών» στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, μετατρέποντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το προδιαγεγραμμένο  έγκλημα στα Τέμπη σε αγωνιστική συλλογική δράση.

Με την παρουσία τους δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην σιωπήσουν, αλλά να αγωνιστούν μ’ όλες τους τις δυνάμεις ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τις εγκληματικές πολιτικές  θυσιάζοντας τις ζωές των νέων ανθρώπων.


Η αγωνιστική δράση του Συλλόγου μας και οι πρωτοβουλίες του τις επόμενες ημέρες, για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη κλιμακώνονται με το βλέμμα μας στραμμένο στο δολοφονικό έγκλημα.


Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ

.
Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει τον 21ο αιώνα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων.


Καλούμε όλες τις γυναίκες να παραβρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογός μας για την ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 8 Μάρτη και ώρα 6:30 μμ στα γραφεία μας, Φιλίππου 10.

Τη Τετάρτη 8 Μαρτίου πανοικοδομική πανελλαδική απεργία

Η Ομοσπονδία σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανοικοδομικής Πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 8 Μάρτη.Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και η τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας στο Σύνταγμα, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους συνανθρώπους μας.


Το «ποτέ ξανά», που όλοι λέμε, για να γίνει πράξη πρέπει να αναδειχτεί η αιτία της καταστροφής.


Είναι ξεκάθαρο, ότι το κέρδος σκοτώνει. Όσο η προστασία της ζωής θα λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.


Αποδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ότι το ξεπούλημα των υποδομών της χώρας σε ιδιώτες υποβάθμισε περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εξαφάνισε την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού που τις χρησιμοποιεί.

Αυτές είναι οι συμφωνίες και οι «υποχρεώσεις» στα πλαίσια της ΕΕ.


Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.


Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας.


Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα.

Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.


Για τους κυβερνώντες, παλιούς και σημερινούς, την μεγαλοεργοδοσία, όλα δικαιολογούνται από την «κακιά στιγμή», από τη «στραβή» που έτυχε στη βάρδιά τους, από το «ανθρώπινο λάθος» που είναι βολικές δικαιολογίες για να κρυφτούν οι δικές τους μεγάλες ευθύνες.


Καλούμε όλη την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί να απαιτήσει δικαιοσύνη.

Αυτή τη δικαιοσύνη, δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών.

Δεν μπορεί να την δώσουν οι επιτροπές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης οι οποίοι γνώριζαν τις ελλείψεις στην ασφάλεια και τις θεωρούσαν θεμιτές στα πλαίσια του ανταγωνισμού.

Γνωρίζουμε καλά από την πείρα μας τι πόρισμα τους έχουν παραγγείλει οι ένοχοι να βγάλουν.

Ούτε οι δικαστές οι οποίοι έβγαζαν παράνομες τις απεργίες των συνδικάτων που θέλανε να απεργήσουν για μέτρα υγείας και ασφάλειας.


Η εργατική τάξη, ο λαός, να πάρουν θέση και να δυναμώσουν την αντίσταση τους απέναντι σε ένα σύστημα που ξεχειλίζει από παντού η βρώμα του σάπιου, του ξεπερασμένου.

Πάνω σε αυτό τον διαρκή αγώνα, θα καταφέρνουμε να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας.


Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η φωνή μας:


«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και να επιβάλλει αυτό που έχουμε ανάγκη για το σήμερα και για το μέλλον των οικογενειών μας.

Και η ΠΟΕΔΗΝ Συμμετέχει στην απεργία της 8ης Μαρτίου

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει την Κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Μαρτίου των εργαζομένων του προγράμματος των 4.000 του ΟΑΕΔ στην Υγεία, που για 7 συνεχόμενα χρόνια εργάζονται στις δομές της Δημόσιας Υγείας, χωρίς μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργαζόμενους του προγράμματος να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 11.00 – 15.00 για τους εργαζόμενους του προγράμματος 4.000 του ΟΑΕΔ.

Θεωρούμε ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η Διοίκηση του ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ), θα πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματος των εργαζομένων.

Σωματεία και φορείς Ν. Σερρών- Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

PISA: Πάτωσε η Ελλάδα – Στην 44η θέση του διαγωνισμού για τις μαθητικές...

Οι Έλληνες μαθητές συγκεντρώνουν επιδόσεις χαμηλότερες από τον μέσο όρο των ΄80 χωρών του ΟΟΣΑ Δυσάρεστα για μία ακόμη φορά ήταν για την Ελλάδα τα...

Ενα είναι το μυστικό για τις πιο πετυχημένες γιορτινές συγκεντρώσεις

Αν ανησυχούμε για άβολες συναντήσεις, ας διαβάσουμε ό,τι ακολουθεί. Οι αμήχανες συζητήσεις είναι διάσπαρτες κατά τη διάρκεια των γιορτών, ειδικά σε εκείνες που περιλαμβάνουν φίλους...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε χωματόδρομο κοντά στα ΚΤΕΛ

Συναγερμός σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκε σορός γυναίκας σήμερα (6/12) σε χωματόδρομο στη δυτική πλευρά της πόλης. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, νωρίς το...

Πίσω από τον Χατζηβασιλείου “τρέχει” η… Αραμπατζή!

«Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα» τόνιζε πριν 20 μέρες ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, μετά την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Προστασίας του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Είστε ιδιοκτήτης σκύλου; Εχετε λιγότερες πιθανότητες να πάθετε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό

Τα απίθανα οφέλη της συνύπαρξης με ένα ζώο συντροφιάς αλλά και μερικά τεράστια «αλλά». Τα κατοικίδια μπορούν να μας προσφέρουν αγάπη, ευτυχία, συντροφικότητα και ένα...

Πέθανε ο ράπερ Mo Skillz

Σε ηλικία 38 ετών Πέθανε σε ηλικία 38 ετών ο γνωστός ράπερ Mo Skillz. Γεννημένος ως Δήμος Ρούσος, ο γνωστός ράπερ Mo Skillz πέθανε χθες το...

Νóσος Αλτσχάıμερ: Το χαρακτnριστικό της προσωπικότητας που προφuλάσσει τον εγκέφαλο

Βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Η απάντησή σας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία του εγκεφάλου σας στο μέλλον, σύμφωνα με νεότερη...

Συνέχισε να διαβάζεις