16/04/2024
18.7 C
Serres

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΣΑΠΗ!!

Array

Είδα χθες προς μεγάλη μου έκπληξη μια ευχαριστήρια επιστολή προς τον υπουργό παιδείας κ Γαβρόγλου να συνυπογράφει ο Πρύτανης του ΤΕΙ Σερρών κ Χασάπης.

Μαζί φυσικά με τους πρυτάνεις των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Μια ευχαριστήρια επιστολή για το «γενναίο, όπως λένε στην επιστολή τους , εγχείρημα της συγχώνευσης των ιδρυμάτων και την ευτυχή του κατάληξη»

Τι λέει η επιστολή;

Μα για τον «άριστο» ρόλο που έπαιξε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και νυν Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος.

procredit bank serres epimelitirio

Ρόλος κομβικό και για αυτό τους ευχαριστούνε για το γενναίο εγχείρημα της συγχώνευσης των ιδρυμάτων και την ευτυχή του κατάληξη.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Όταν προ μιας περίπου εβδομάδας έγραψα πως είναι “Χαμένες οι Σέρρες» και πως το δικό μας ΤΕΙ μετρά «απώλειες» καθώς η μόνη σχολή που διατηρεί είναι η Σχολή Μηχανικών ως έδρα, ενώ η σχολή Οικονομικών αποφασίστηκε να «μετακομίσει» η έδρα της στη Θεσσαλονίκη, o Πρύτανης του ΤΕΙ μας κ. Χασάπης μου απάντησε στο διαδίκτυο πως το δημοσίευμα είναι απόλυτα ανακριβές!


Ελπίζω , μας είπε πως τουλάχιστον να είναι προϊόν αφέλειας και όχι συνειδητής υπονόμευσης της προσπάθειάς για αναβάθμιση του ΤΕΙ μας.

Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί υπεύθυνη ενημέρωση.

Αν θέλουμε το καλό της πόλης μας ας σταματήσουμε επιτέλους να αυτοπυροβολούμαστε!

Και κυρίως να πυροβολούμε αυτό για το οποίο δεν έχουμε κάνει το παραμικρό.»

Και όπως καταλαβαίνεται εμείς δεν κάναμε τίποτα και ο ίδιος τα …πάντα!


Είναι όμως έτσι;

Γιατί για μένα δεν είναι!

Δεν …κερδάμε, κύριε Χασάπη μου και κατά πάρα πιθανότητα …χάνουμε.

Χάνουμε την έδρα, χάνουμε τους καθηγητές και στην συνέχεια ως αποτέλεσμα των δύο προηγούμενων χάνουμε και τους φοιτητές!

Γιατί το θέμα είναι οι …φοιτητές

Για αυτούς γίνεται όλη η φασαρία.

Αλλά ας πάμε στον κ. Χασάπη, που συγχαίρει τον υπουργό γιατί μας παίρνει την έδρα από τις Σέρρες και την πάει στην Θεσσαλονίκη.

Γιατί μας παίρνει την σχολή των οικονομικών και την πάει στην Θεσσαλονίκη

Γιατί στέλνει τη Σχολή Γεωπονίας στη Δράμα και την Φυσικομαθηματική στην Καβάλα

Και εμείς παίρνουμε μια …υπόσχεση!

Αν λέει ο υπουργός είμαστε καλά παιδιά θα μας δώσουν και την έδρα της Σχολής Σχεδιασμού, από το Κιλκίς στην οποία την έχουν …υποσχεθεί!

Και κυρίως αν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ!

Και να εξηγούμε, για να μην παρεξηγούμε.

Καταρχήν θεωρώ πρώτο και μεγάλο το πρόβλημα της μη ενημέρωσης της Ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, για το θέμα της ανωτατοποίησης, και της συγχώνευσης, γιατί αν μη τι άλλο το ΤΕΙ μας μπορεί και πρέπει να έχει συμμάχους.

Δεύτερο πρόβλημα θεωρώ ότι είναι η χάραξη της στρατηγικής, αλλά και της τακτικής για την επίτευξη του στόχου, ενός στόχου που μπήκε πριν αρκετά χρόνια…

Για παράδειγμα το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας – Κοζάνη έφερε το θέμα της ανωτατοποίησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και το θέμα συζητήθηκε , παρ’ όλο που τα δύο Ιδρύματα προς συνένωση εδρεύουν στην Κοζάνη!

Εδώ το δικό μας το ΤΕΙ τι έκανε;

Πήγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Μπας και το πήγε στο συμβούλιο του ΕΒΕΣ ;

Ούτε στον αγροτικό συνεταιρισμό δεν το συζήτησαν..

Ποιους ενημέρωσε το ΤΕΙ μας;

Μήπως ενημέρωσε το Δήμο Σερρών;

Μπας και το συζήτησε ο κ.Χασάπης με τους υποψηφίους δημάρχους τους οποίους απλά είδε, ή μπας και πήγε και το είπε στην Μεραρχίας στην Αντιπεριφέρεια;

Για το Επιμελητήριο να μην το συζητήσω…

Ούτε κουβέντα!

Το Επιμελητήριο ζει στο δικό του κόσμο μετά το πέρας των εκλογών

Και θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα στις Σέρρες τους ζητιάνους και τους πλανόδιους μικροπωλητές, ενώ δεν έχει καμία ενημέρωση για το φοιτητόκοσμο και όλους αυτούς που δίνουν πάνω από το 15 % του ΑΕΠ στην πόλη μας.

Άρα εξ όσων εγώ γνωρίζω, με κανένα από τους ταγούς της πόλης μας δεν συναντήθηκε, δεν ενημέρωσε και δεν έβαλε καμία κόκκινη γραμμή ο κ.Χασάπης.

Γιατί δεν ξέρω εγώ τις όποιες κινήσεις του, που όσο να πεις, είμαι μέρος της ενημέρωσης.

Γνώριζαν μήπως οι βουλευτές μας με ποιους στόχους μπήκε το ΤΕΙ μας στο διάλογο και την διαπραγμάτευση ή ήμασταν πάντα οι τύποι που έλεγαν απλώς ναι στις όποιες προτάσεις του Υπουργείου;

Γιατί αν δεν κάνω λάθος ήταν το 2016 όταν η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ μας, αποφάσισε ως αυτοδιοικούμενο Ίδρυμα τη μετονομασία του σε Πανεπιστήμιο και την έστειλε στο Υπουργείο.

Γιατί αν δεν κάνω λάθος όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την ανωτατοποίηση μας το ΤΕΙ Καβάλας συζητούσε συγχώνευση με το Δημοκρίτειο, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είχε μπει σε συζήτηση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΑΠΘ, και όταν δεν βρήκαν άκρη ήρθαν σε επαφή ακόμη και με το πανεπιστήμιο Αιγαίου και τώρα μένω “κάγκελο” όταν βλέπω ότι συμφώνησαν με εμάς, αφού φυσικά πήραν και την έδρα και τους …καθηγητές!

Γιατί αυτή μου φαίνεται ότι είναι η ουσία.

Η έδρα του νέου ιδρύματος και οι μεταθέσεις των καθηγητών!

Από την μία θεωρώ ότι ο μαρασμός του Ιδρύματος θα έρθει , από την στιγμή που η έδρα θα πάει στην Θεσσαλονίκη, και δυστυχώς αυτό το πράγμα δεν το συζήτησε με κανέναν το ίδρυμα μας.

Λες και ήταν θέσφατο ή δεν έπρεπε να μπούμε καν στην συζήτηση, μην τυχών και δυσαρεστήσουμε τον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ!

Ελεύθερο Βήμα – www.e-vima.gr – 31/11/18

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας για να τα βγάλει πέρα – Θρήνος για τον...

Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής – Το φορτηγό στο οποίο βρισκόταν καταπλακώθηκε από μπάζα Ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος ήθελε να συμπληρώσει...

Ιβάν Σβιτάιλο: «Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά βλέποντας Λάμψη μαζί με τη μάνα μου»

«Στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται ένα αγόρι να κάνει μπαλέτο, εμείς στη Ρωσία είχαμε άλλες βάσεις για το τι είναι κανονικό», είπε ο Ιβάν Σβιτάιλο. Συνέντευξη...

«Είναι εμετικό», είπε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου για το «Ζάρι» της Σάττι

Κόλαφος ο ηθοποιός για το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής «Εμετικό» χαρακτήρισε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision. O ηθοποιός μιλώντας στο «Mega...

Ηλίας Αλεξίου: Έχω IQ 164, από τα τηλεπαιχνίδια έβγαλα περίπου 70-100.000 ευρώ

«Είναι λίγο μοναχικός ο δρόμος για τους πολύ ευφυείς ανθρώπους» σχολίασε Καλεσμένος στο «The 2Night Show» ήταν το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου βρέθηκε ο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

O Έλληνας υδραυλικός που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να ξαναπερπατήσουν!

Ο Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα και φιλόζωος…στην ψυχή, αποφάσισε με τις γνώσεις και τις δεξιότητές του να βοηθήσει ανάπηρα τετράποδα. Και το πέτυχε. Δεν...

Σαμπρίνα: Είμαι πιο ροκ τύπος, δεν έχω αυτό το στιλ της Barbie που νόμιζαν για εμένα

Το πιο δύσκολο είναι να βγάλεις την ταμπέλα που σου έχουν βάλει, τόνισε η τραγουδίστρια Η Σαμπρίνα μίλησε για τις νέες εμφανίσεις της και τη...

Μπάμιες τηγανητές με σος ταχίνι

Οι ανοιξιάτικες μπάμιες γίνονται υπέροχος μεζές της στιγμής αν τις τηγανίσουμε και τις σερβίρουμε με μια δροσερή σος από ταχίνι. Δοκιμάστε τις και όσοι...

Συνέχισε να διαβάζεις