Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Από το Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών: Ενδοοικογενειακή βία, η έξαρση του φαινομένου και η αντιμετώπισή της

Ενδοοικογενειακή βία, η έξαρση του φαινομένου και η αντιμετώπισή της, θεσμικές παρεμβάσεις – ψυχιατρική οπτική – ποινική διάσταση είναι οι παράμετροι, που θα αναπτυχθούν από σπουδαίους ειδικούς επιστήμονες, στην εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών στην αίθουσα Γ. Χρηστίδης του Επιμελητηρίου Σερρών. 

Εισηγητές στην εκδήλωση είναι:
Η κ. Kαλυψώ Γούλα, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Δικηγόρος, που θα αναπτύξει το θέμα «Το θεσμικό πλαίσιο και η κρατική αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας».
Η κ.Αφροδίτη Ναθαναήλ, Ψυχίατρος- Ψυχαναλύτρια – Διευθύντρια Ψ.Ν. «Η βία εντός μας και η βία έξωθεν. Ψυχαναλυτική οπτική της βίας» είναι το θέμα που θα αναπτύξει.
Και ο Θέμης Σοφός, Δικηγόρος Αθηνών, Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου ,Γεν. Γραμματέας Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού & Διεθνούς Ποινικού Δικαίου. Θα αναπτύξει το θέμα «Εγκληματολογικές διαστάσεις και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας με τις διατάξεις του ουσιαστικού ποινικού δικαίου και του Ν. 3500/2006).

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version