Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Για το Πράσινο Σημείο στο Δήμο Σερρών Έπεσαν οι υπογραφές

Μοιράσου το...

Τη σύμβαση για την  Κατασκευή Πράσινου Σημείου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Σερρών  υπέγραψαν την Τετάρτη, 3 Μαΐου  2023 ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης με τον ανάδοχο, Παναγιώτη Στομαχόπουλο.  

Το έργο είναι Προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και η χρονική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δώδεκα(12) μήνες ενώ χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ο Δήμος Σερρών είναι ο πρώτος από τους 38 Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα των «Πράσινων Σημείων» της Περιφέρειας. Με την κατασκευή του Πράσινου Σημείου κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα για να κερδίσουμε το στοίχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής καθώς και της πιο αποδοτικής διαχείρισης των πόρων», επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης. 

savvas rizos

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες θα αποθέτουν στους ανάλογους οργανωμένους και ασφαλείς χώρους ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, όπως ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χαρτί και χαρτόνι, καθώς και βρώσιμα λίπη και έλαια. Αλλά και μελάνια εκτυπωτή, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, απλούς λαμπτήρες και λαμπτήρες φθορισμού, κεριά, μπαταρίες, βιβλία, CD, ανάμικτες συσκευασίες, ρούχα, υφάσματα και παπούτσια. Στη συνέχεια και σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο Δήμος Σερρών θα προωθεί τα υλικά αυτά για ανακύκλωση ή και για επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Από τη δική του πλευρά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καρακολίδης τόνισε ότι το «Πράσινο Σημείο» αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων και σε κάθε περίπτωση είναι μια πρότυπη περιβαλλοντική υποδομή, που θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης επτά(7) στρεμμάτων και σε απόσταση μόλις 3,5 χλμ από την πόλη των Σερρών.

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Χρυσάφης, Μητλιάγκα και Τσιμερίκας για τα στρατόπεδα!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version