Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Σύμφωνα με απόφαση Βορίδη – Πάλι δια ζώσης τα δημοτικά συμβούλια

Κάποιοι δεν το ήθελαν με τίποτα και κάποιοι άλλοι πέταξαν την σκούφια τους όταν διαπίστωσαν πως δεν θα γίνονται τα δημοτικά συμβούλια δια ζώσης, λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Δυστυχώς για όλους αυτούς με  νέα του εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών , άναψε το πράσινο φως για να επανέλθει η ομαλή και δημοκρατική λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης ( Δημοτικά – Περιφερειακά Συμβούλια , Διοικητικά Συμβούλια κ.α ), τηρουμένων φυσικά των υγειονομικών μέτρων.

Ειδικότερα , σ΄ότι αφορά τις συνεδριάσεις αναφέρει :

«Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού].

Αν όμως ανάμεσα στους αιρετούς είναι και ανεμβολίαστοι, αυτοί μπορούν να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη και φυσικά για τον χώρο της συνεδρίασης θα αφαιρεθεί ότι τους αναλογεί σε εμβαδόν.

GOTSIKA

Ωστόσο το θέμα των ανεμβολίαστων, θα πρόκειται για μια πολύ ισχνή μειοψηφία, σύμφωνα με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και ανακοινώσεις της ηγεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεπερνά σε ποσοστό το 90 %.

Βεβαίως αυτό μένει και ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον να επιβεβαιωθεί.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως η ” λαλίστατη” ακόμη και για ήσσονος σημασίας θέματα ΚΕΔΕ , όπως και η αντίστοιχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ΕΝΠΕ , δεν είπαν κιχ μέχρι τώρα (δυο μέρες μετά την εγκύκλιο) για την τόσο σημαντική αυτή εγκύκλιο και την επάνοδο της ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας στα αυτοδιοικητικά συλλογικά θεσμικά όργανα.

Στην πράξη πάντως εκτός του Δήμου Σερρών στο οποίο συμμετέχουν 41 μέλη και χρειάζεται 200 τετραγωνικά μέτρα για την συνεδρίαση, σε όλα τα υπόλοιπα συμβούλια  χρειάζονται από 100 έως 150 το πολύ τετραγωνικά μέχρι την δια ζώσης συνεδρίαση και πολύ φοβάμαι πως τα έχουν όλοι οι δήμοι, τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στους παλιούς καποδιστριακούς δήμους που παραμένουν κλειστεί και έρημοι από διοικητικό και πολιτικό προσωπικό.

Βέβαια κάποια ερωτήματα που υπάρχουν έχω την άποψη πως κακώς μπαίνουν μιας και είναι εύκολο να απαντηθούν.

Όπως για παράδειγμα κάποιος που δεν είναι εμβολιασμένος, αν θα συμμετέχει με κάποιον άλλον τρόπο στο δημοτικό συμβούλιο;

Τι θα γίνει με τους προέδρους των κοινοτήτων που συνήθως είναι μεγάλοι σε ηλικία , αν δεν συμμετέχει κάποιος από τους συμβούλους, πότε αντικαθίσταται και από κάποιον άλλον δημοτικό σύμβουλο και φυσικά αν κάποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, χάνει την θέση του μετά από 3 συνεδριάσεις , όπως ορίζει ο ίδιος ο νομοθέτης.

Γιατί καλά τα λόγια, αλλά καλύτερη δεν είναι η …πράξη;

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version