Βασίλη ο Παπαδημούλης ζητά από την Ε.Ε. να τερματιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο. Μάλλον θα έγινε κι αυτός κομματάρχης του ...Μητσοτάκη!

Ο χαμηλός ρυθμός εγγραφής των Ελλήνων του εξωτερικού προβληματίζει την κυβέρνηση

Ο χαμηλός ρυθμός εγγραφής των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό συνεχίζει να προβληματίζει την κυβέρνηση, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων αποδήμων δεν έχει ξεπεράσει τους 4.000.


Γι’ αυτό, το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές, προετοιμάζεται μια ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης, μέσω των ελληνόφωνων ΜΜΕ, των πρεσβειών και των ελληνικών κοινοτήτων, ώστε όσοι έχουν το δικαίωμα ψήφου να μπορέσουν να γραφτούν στην πλατφόρμα εγκαίρως, για να μπορέσουν να το ασκήσουν.


Σε κάθε περίπτωση, η φημολογία περί κυβερνητικής πρόθεσης για τυχόν αλλαγές στις έδρες των αποδήμων, ακριβώς λόγω της χαμηλής συμμετοχής, δεν φαίνεται πως ευδοκίμησε, λόγω και των αντιδράσεων που υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης – γεγονός που επί της ουσίας «έδειχνε» πως μια νέα αλλαγή στον εκλογικό νόμο δεν θα συγκέντρωνε την απαραίτητη πλειοψηφία για να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές.


Πότε όμως θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων;


Στη ΝΔ φαίνεται πως θα υπάρξουν τμηματικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην οποία θα γίνει και η ανακοίνωση αναμένεται μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, δηλαδή μετά τα Φώτα.

ΚΤΕΛ


Όσο για το ΠΑΣΟΚ στα μέσα Ιανουαρίου προσδιορίζεται χρονικά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με βασικό θέμα την ανακοίνωση και την ανάδειξη των υποψηφίων.


Συνεπώς στο τέλος του μήνα όλοι θα είναι …έτοιμοι!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version