Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ 18.500 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ 18.500 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Με πρόταση της νέας αυστριακής κυβέρνηση του FPÖ, όπως έγινε γνωστό στην Τουρκία, αναμένεται να απελαθούν από την Αυστρία 18.500 άτομα τουρκικής καταγωγής που κρίνεται ότι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην χώρα αυτή.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με βάση την ολλανδική εφημερίδα Trouw, τα άτομα αυτά θεωρούνται για την Αυστρία παράνομοι μετανάστες και παρά του ότι εργάζονται στην Αυστρία χάνουν όλα τα δικαιώματα τους μετά την ανάδειξη της νέας δεξιάς αυστριακής κυβέρνησης. Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Αυστρία των Τούρκων υπέρ του Ερντογάν είχαν ανησυχήσει την αυστριακή κυβέρνηση και αυτό είναι άλλος ένα λόγος για να προχωρήσει στην απέλαση όσων περισσότερων Τούρκων είναι νομικά εφικτό.

After coup nightly demonstartion of president Erdogan supporters. Istanbul, Turkey, Eastern Europe and Western Asia. 22 July,2016

Όπως ήταν επόμενο η εν λόγω απόφαση της νέας αυστριακής κυβέρνησης έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα, καθώς βλέπει ότι αυξάνεται συνεχώς η αντιτουρκική πολιτική πολλών ευρωπαϊκών κρατών και σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία θα πρέπει να αναμένεται νέα αντίδραση και επίθεση στην Ε.Ε. από τον Ρ.Τ. Ερντογάν. Θα πρέπει όλοι επιτέλους να αντιληφθούν πως ο «Σουλτάνος» είναι ανεξέλεγκτος και να του στείλουν ένα μήνυμα πως δεν μπορεί να λειτουργεί παντού και πάντα ως «καουμπόϊ» ή τρομοκράτης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πώς πρόσφατα η Αυστρία είχε ζητήσει και πάλι την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. «Είμαι υπέρ μίας «συνεργασίας με την Τουρκία», αλλά κατά μίας ένταξης της», είχε σημειώσει ο Sebastian Kurz, ζητώντας ταυτόχρονα να επανεξεταστούν οι κοινοτικοί πόροι προς την Άγκυρα, θέμα, που, όπως, είπε θα συζητήσει επίσης με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας που ασκεί αυτό το εξάμηνο την Προεδρία στην ΕΕ, στην οποία θα την διαδεχθεί από την 1η Ιουλίου η Αυστρία.

Με βάση τον Αυστριακό καγκελάριο, στην ΕΕ υπάρχουν κατά βάση διαφορετικές θέσεις ως προς την Τουρκία, ωστόσο ο ίδιος έχει την εντύπωση ότι, ιδιαίτερα μετά από τα γεγονότα τον περασμένο χρόνο, πολλοί έχουν επανεξετάσει ή και αλλάξει τη γνώμη τους.

via

Related posts

Read previous post:
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ

Να τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε νερό με λεμόνι. Το ταπεινό λεμόνι. Είμαστε μεγάλοι λάτρεις αυτού του μικρού...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr