ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΠΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΠΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ύστερα από μία συνεδρίαση δύο ωρών, η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για μία απάντηση στη χημική επίθεση στη Συρία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συναντήθηκε σήμερα με τους βασικούς υπουργούς της σε ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Βρετανίας, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, σε απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στην πόλη Ντούμα.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε πως το καθεστώς του Άσαντ έχει ιστορικό της χρήσης χημικών όπλων και είναι εξαιρετικά πιθανό πως το συριακό καθεστώς ευθύνεται για την επίθεση του Σαββάτου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ», προστίθεται.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε η πρωθυπουργός να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συμμάχους, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, για τον συντονισμό μιας διεθνούς απάντησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, η Ρωσία ζήτησε να γίνει την Παρασκευή δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με θέμα συζήτησης τη Συρία, ανέφεραν διπλωμάτες.

Το αίτημα κατατέθηκε αφού ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου» και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον Συρίας.

via

Related posts

Read previous post:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΩΣ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Νέα αίτηση μέσω της ΗΔΙΚΑ, θα πρέπει να κάνουν όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος, προκειμένου να...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr