Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Τη Τετάρτη 29 Ιουνίου από τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών: Μουσική βραδιά με φλάουτο και πιάνο

mousiki vradia piano flaouto e vima
mousiki vradia piano flaouto e vima
Μοιράσου το...

Μετά από δύο και πλέον χρόνια ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών ανοίγει και πάλι την αίθουσα του Ωδείου του (Β. Βασιλείου 12) για μια μουσική εκδήλωση.

Αυτή τη φορά η Αδρεανή Παπαγεωργίου στο φλάουτο και η Μαρία Κυριακοπούλου στο πιάνο, ετοίμασαν για τους φίλους της μουσικής ένα πρόγραμμα με έργα των:
Johann Sebastian Bach Franz Liszt
 Sergei Prokofiev

Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 9:00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Ανδρεανή Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Ξεκίνησε φλάουτο στα 9 της χρόνια, παράλληλα με θεωρητικά της μουσικής και υποχρεωτικό πιάνο, καταλήγοντας στο πτυχίο Αρμονίας το 2011 και στην εισαγωγή της στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2013, με ειδίκευση στις Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές και τη Μουσική Εκπαίδευση. Εκεί συνέχισε τις σπουδές φλάουτου και πίκολο με καθηγήτρια την Κατρίν-Αννέτε Τσεντς και αποφοίτησε με Άριστα το 2017 με πτυχίο Ευρωπαϊκής (Κλασικής) Μουσικής. Την ίδια χρονιά έλαβε επίσης δίπλωμα φλάουτου με Άριστα και Α’ Βραβείο από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Κωστή Παπάζογλου. Το 2018 έγινε δεκτή στη Μουσική Ακαδημία του Μάλμε της Σουηδίας, από όπου και αποφοίτησε το 2021 με μεταπτυχιακό στη Μουσική Ερμηνεία και Εκτέλεση Φλάουτου με καθηγητή τον Anders Ljungar-Chapelon.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε συναυλίες της συμφωνικής ορχήστρας τόσο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, όσο και της Μουσικής Ακαδημίας του Μάλμε. Έκανε, επίσης, την πρακτική της στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, αποτελεί μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) από το 2015 και της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (GYSO) από το 2019. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως έκτακτη μουσικός σε φλάουτο και πίκολο τόσο στη Φιλαρμονική, όσο και στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και ως τακτικό μέλος της Καμεράτας «Αριστοτέλης», ορχήστρας δωματίου με έδρα την Καλαμαριά. Συνολικά, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Μιχάλης Οικονόμου, Ζωή Ζενιώδη, Λίζα Ξανθοπούλου, Timothy Henty, Anu Tali, Robin O’Neill κ.ά. Τέλος, ασχολείται ενεργά με τη μουσική δωματίου, έχοντας συμμετάσχει σε σύνολα όπως κουιντέτα πνευστών, κουαρτέτα εγχόρδων με φλάουτο, τρίο με πιάνο και ορχήστρα φλάουτων. 

PANAGIOTIS SPIROPOULOS

Η Μαρία Κυριακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Ξεκίνησε μουσική προπαιδεία στα 4 της χρόνια και πιάνο στα 7 της χρόνια. Απέκτησε το πτυχίο αρμονίας της το 2013 και εισήχθη το 2014 στο  Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στις Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές και τη Μουσική Εκπαίδευση, στο οποίο και συνέχισε της σπουδές της στο πιάνο με τον αναπληρωτή καθηγητή Ίγκορ Πέτριν. Απέκτησε τα πτυχία ανώτερων θεωρητικών Αντίστιξης και Φούγκας το 2017 και 2019 αντίστοιχα, ενώ το 2021 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικής και Τέχνης με Άριστα και πτυχίο Ευρωπαϊκής (Κλασικής) Μουσικής. Το 2022 έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών με Άριστα παμψηφεί, με καθηγητή τον Νίκο Κυριόσογλου. 

Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης συμμετείχε σε συναυλίες της τάξης πιάνου του αναπληρωτή καθηγητή Ίγκορ Πέτριν, καθώς και σε συναυλίες μουσικής δωματίου. Το 2019 έδωσε ρεσιτάλ στο Ωδείο Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ ασχολείται ενεργά με τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία πιάνου έχοντας συμμετάσχει σε τρίο πνευστών και εγχόρδων, και έχοντας συμπράξει με μουσικούς πνευστών οργάνων όπως φλάουτο, όμποε, κόρνο κλπ. Την περίοδο αυτή διδάσκει πιάνο στο Ωδείο “Μελωδία” Καλαμαριάς και είναι συνοδός στη Σχολή Μπαλέτου “Εύα Φεβγίδου” στην Καλαμαριά. 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version