Βασίλη τη μία φταίει ο καπιταλισμός, μετά η Μέρκελ και ο Ντράγκι, τώρα ο ... Ανδρουλάκης.Ο Αλέξης δεν φταίει ...ποτέ

Μετά τις εκλογές στην Ιταλία: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές στην Ιταλία, την ώρα που η ΕΕ κοιτά μουδιασμένη τα αποτέλεσμα

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η ακροδεξιά αναλαμβάνει την κυβέρνηση και την πρωθυπουργία στην Ιταλία. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι θα συμβεί μετά την επιτυχία της Μελόνι στις εκλογές και το ποσοστό που πήρε ο ακροδεξιός συνασπισμός. Μετά από μια ολόκληρη περίοδο κυβερνήσεων συνεργασίας κεντροδεξιάς, κεντροαριστεράς, σχηματισμών που είχαν τη συμμετοχή κομματιών και των δύο μεγάλων πόλων, τεχνοκρατών που έγιναν πολιτικοί ηγέτες, αυτός που βγαίνει τελικά κερδισμένος είναι η ακροδεξιά σε μια περίοδο που η ΕΕ αλλά και η Ιταλία είναι αντιμέτωπες με νέα κρίση και ύφεση.

Η συμμαχία της  Μελόνι -στην οποία συμμετέχουν επίσης η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και η κεντροδεξιά Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι- φαίνεται τώρα να έχει τον έλεγχο τόσο της Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με προβλεπόμενο ποσοστό 42,2% των ψήφων στη Γερουσία. 

Η επιτυχία ωστόσο του δικού της κόμματος στις κάλπες κάλυψε το γεγονός ότι οι σύμμαχοί της είχαν κακές επιδόσεις, με το κόμμα του κ. Σαλβίνι να πέφτει κάτω από το 9% των ψήφων – από 17% πριν από τέσσερα χρόνια – και το Forza Italia ακόμη χαμηλότερα.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version