Βασίλη τη μία φταίει ο καπιταλισμός, μετά η Μέρκελ και ο Ντράγκι, τώρα ο ... Ανδρουλάκης.Ο Αλέξης δεν φταίει ...ποτέ

Εκλογές Κύπρος: Νεοφύτου, Μαυρογιάννης και Χριστοδουλίδης οι επικρατέστεροι

Κληρώνει την Κυριακή στην Κύπρο όπου ο Νεοφύτου, ο Μαυρογιάννης και ο Χριστοδουλίδης ο είναι οι επικρατέστεροι για τη θέση του προέδρου της χώρας

Σε υψηλούς τόνους αλλά χωρίς τις ακρότητες του παρελθόντος έκλεισε η προεκλογική περίοδος για τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, που θα κρίνουν την Κυριακή αν θα εκλεγεί αμέσως ο νέος πρόεδρος στη χώρα για να σχηματίσει κυβέρνηση ή θα πρέπει να περιμένουμε ως την επόμενη Κυριακή, στις 12 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του διαδόχου του Νίκου Αναστασιάδη.


Τη θέση στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας διεκδικούν ούτε λίγο ούτε πολύ 14 υποψήφιοι, ωστόσο τρεις είναι οι κύριοι διεκδικητές της προεδρίας


Ο πρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου, ο εκλεκτός της αριστερής αντιπολίτευσης (ΑΚΕΛ), Ανδρέας Μαυρογιάννης, και ο ανεξάρτητος υποψήφιος, προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ αλλά υποστηριζόμενος από το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) και άλλα μικρότερα κόμματα του λεγόμενου μεσαίου χώρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, που φέρεται και ως ο επικρατέστερος.


Τους τρεις κύριους υποψηφίους συνδέει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, ότι όλοι τους έχουν χρηματίσει στενοί συνεργάτες του επί δεκαετία προέδρου κ. Αναστασιάδη.


Ο Νίκος Αναστασιάδης, που επικράτησε στις προεδρικές εκλογές του 2013 και του 2018 και δεν έχει δυνατότητα τρίτης θητείας, είχε ως δεξί του χέρι στον ΔΗΣΥ τον κ. Νεοφύτου, κυβερνητικό εκπρόσωπο αρχικά και κατόπιν υπουργό Εξωτερικών τον κ. Χριστοδουλίδη, και βασικό διαπραγματευτή για το Κυπριακό τον κ. Μαυρογιάννη.

Δημοσκοπήσεις


Στις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει, σαφές προβάδισμα φέρεται να διατηρεί ο κ. Χριστοδουλίδης, ως νέα παρουσία που δεν δεσμεύεται από τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία έχουν κυβερνήσει την Κυπριακή Δημοκρατία αφότου αποχώρησε από την προεδρία ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ανέλαβε πρώτα ο Δημήτρης Χριστόφιας του ΑΚΕΛ το 2008 και μετά ο νυν πρόεδρος.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών και της Αστυνομίας Κύπρου, η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί κατά τα ειωθότα στο κλειστό γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», στη Λευκωσία, το βράδυ της Κυριακής ή την επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στην πιθανότατη περίπτωση που θα χρειαστεί και β’ γύρος
Και θα χρειαστεί
Πιστέψτε με…

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version