Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Εξελίξεις μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Σκέψεις για κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια

Μέτρα όπως η κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια και η φύλαξη των φοιτητικών εστιών πέφτουν – σύμφωνα με πληροφορίες – στο τραπέζι, μετά την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Στο θέμα παρενέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα:

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».

Εισαγγεκική 

Η επίθεση προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 

Με εντολή της προϊσταμένης ξεκινά προκαταρκτική έρευνα την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια Αθηνών. 

Υπενθυμίζεται ότι καταληψίες των πανεπιστημίων, εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του Δημήτρη Μπουραντώνη ενώ χθες αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μία εικόνα που μόνο ντροπή προκαλεί, με τον πρύτανη περικυκλωμένο από αναρχικούς που του περνούν στο λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Διαβάστε επίσης για την εξαφάνιση της 19χρονης Αρτέμιδος:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version