Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

ΕΟΣ Σερρών: Μια ξεχωριστή μέρα για τον Λαϊλιά και τον Νομό!

karamanlis-eos-simvasi-lailias

Είμαστε επιτέλους στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές ενέργειες, υπογράφτηκε στον Δήμο Σερρών η σύμβαση για την αντικατάσταση του lift.

vlahos-melitos


Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν, θυμόμαστε ότι το πρώτο lift στον Λαϊλιά τοποθετήθηκε τη δεκαετία του 70 με κινητήρα πετρελαίου.

Από τότε η μόνη αλλαγή που έγινε, ήταν η αλλαγή του κινητήρα σε ηλεκτροκίνητο, γύρω στο τέλος της δεκαετίας του 80, εξαιρώντας φυσικά τις απαιτούμενες συντηρήσεις!

Τα λόγια έγιναν πράξη


Έχοντας εξασφαλίσει προ τριετίας 1.500.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνδρομή του πρώην Υπουργού κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή που έκανε δεκτό το χρόνιο και πάγιο αίτημα μας για την αναγκαιότητα αντικατάστασης του lift, τα λόγια έγιναν πράξη.

Parfait


Για τον σύλλογο, το βουνό και για τον Νομό θεωρούμε ότι είναι μια ξεχωριστή μέρα.

Η τοποθέτηση του θα είναι μια νέα σελίδα στην μακρόχρονη Ιστορία μας.


Σε αυτή τη νέα σελίδα, καλούμαστε να χτίσουμε και να προσθέσουμε νέα χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν την πορεία μας για τα επόμενα πολλά χρόνια, για την ανάπτυξη του τόπου μας, για την εξέλιξη….για το καλό μας!


Αυτά λέει η ανακοίνωση του ΕΟΣ Σερρών, που χρόνια τώρα αγωνίζονται να φέρουν την ανάπτυξη στις Σέρρες και στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαιλιά.


Βέβαια με πέντε ή έξη μέρες χιόνι το χρόνο δεν θα βρούμε όχι επενδυτές, αλλά θα μας φύγουν, αν δεν έχουν φύγει και αυτοί που υπάρχουν…


Γιατί αν μη τι άλλο χρειαζόμαστε και τεχνητό χιόνι
ή άλλου είδους δράσεις που σίγουρα τις σκέφτεται ο ΕΟΣ


Αλλά άντε να το βρούμε τώρα χωρίς τον ….Καραμανλή;

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Ο Καραμανλής έθεσε τον Λαϊλιά στην κορυφή της ατζέντας

Ξεκινά ένα ακόμη μεγάλο έργο! Η κατασκευή του νέου Lift στον Λαϊλιά αναφέρει και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.


Υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο Γιώργο Νουλίκα τη σύμβαση για το νέο σύγχρονο lift στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά, προϋπολογισμού 1,473 εκατ. ευρώ, παρουσία του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Γρηγόρη Ευθυμιάδη και του προέδρου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών Νίκου Γκότση.


Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που εξασφάλισε ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά γιατί έθεσε τον Λαϊλιά στην κορυφή της ατζέντας των αναπτυξιακών έργων της περιοχής!


Η λειτουργία του νέου, σύγχρονου συρόμενου ηλεκτροκίνητου, κεκλιμένου αναβατήρα, δυναμικότητας 900 ατόμων, ανά ώρα, από τη νέα σεζόν θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δίνοντας ώθηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο και στον Λαϊλιά, ώστε αυτό το στολίδι του τόπου μας να πάρει και πάλι τη θέση που του αξίζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας.


Στόχος μας είναι ο Λαϊλιάς να αποτελέσει το τουριστικό επίκεντρο των Σερρών με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.


Πολλά ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Νυκτοπάτη, τον Γρηγόρη Ευθυμιάδη και τον Νίκο Γκότση για όλες τις προσπάθειες που έκαναν και κάνουν για να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε το πανέμορφο βουνό μας.


Αν μη τι άλλο με την ανακοίνωσή του ο Αλέξανδρος Χρυσάφης για άλλη μια φορά αποδίδει

τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω … Θεώ!

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Προσωπικό στοίχημα η αναβάθμιση του Λαϊλιά!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version