Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Προτείνει το Επιμελητήριο: Αλλαγή κανονιστικής για τα τραπεζοκαθίσματα στην Κωνσταντίνου Καραμανλή

Την επιστολή του προς τον Δήμο Σερρών, γνωστοποίησε το Επιμελητήριο για τα τραπεζοκαθίσματα στην Κωνσταντίνου Καραμανλή, με την οποία ζητά να είναι ήπιας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των καταστημάτων και των κατοίκων, συνεπώς να μην είναι μόνο εμπορικός δρόμος αλλά να επιτρέπονται σ’ αυτόν όλες οι χρήσεις.

Όπως επίσης να επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης και η χορήγηση νόμιμης αδείας στα νόμιμα κατόπιν άδειας καταστήματα και φυσικά να επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε ευθεία γραμμή , έτσι ώστε να μην παρακωλύουν την διάβαση πεζών, σύμφωνα και με το παράδειγμα άλλων πόλεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με μοντέλο αυστηρά ομοιόμορφο αρχιτεκτονικά, και με βάση μελέτη από το Δήμο Σερρών.

Μάλιστα σύμφωνα με το Επιμελητήριο η πρόταση αυτή θα επιφέρει έσοδα τόσο για τους ιδιοκτήτες και τα καταστήματα όσο και για τον Δήμο Σερρών.

Για τα τραπεζοκαθίσματα: Επιστολή Μαλλιαρά στον Χρυσάφη 

Την αναγκαιότητα να επιλυθεί το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί πολλούς επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου , που δραστηριοποιούνται επί της οδού και ζητούν επιτακτικά να βρεθεί μια οριστική λύση. 

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών στις 22 Φεβρουαρίου 2023, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα επί των παρόντων μελών, η επικαιροποίηση των προτάσεων του Επιμελητηρίου που υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες από το 2017 προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, όταν συζητείτο το θέμα της πεζοδρόμησης της Κ. Καραμανλή. 

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι: Μαλλιαράς Αθανάσιος, Πρόεδρος, Τενεκετζής Θωμάς, Α’ Αντιπρόεδρος, Ταΐρης Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας, Τσιαπάρα Ελένη, Οικονομική Επόπτρια, Μήχος Γεώργιος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Αγγλίδης Δημήτριος, Βαλής Μάριος, Γκόβρανου Φιλίτσα, Γούνας Γεώργιος, Κοτσαμπάς Σωτήριος, Παυλάκη Διαλεχτή, Πιένκος – Ματάκου Εύα, Τριανταφύλλου Διονύσιος και Τρούπης Χρήστος. 

Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν οι: Καλαϊτζίδης Βασίλειος, Β’ Αντιπρόεδρος, Παπουτσής Ιωάννης, Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Δαρνάκα Αργυρή, Λεοντιάδης Ευθύμιος, Μαντζαρούδης Βασίλειος, Ματενόγλου Γρηγόριος και Μωραϊτίδης Μιχάλης. 

Οι προτάσεις του Επιμελητηρίου  ως προς την οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι οι εξής: 

– να είναι ήπιας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση καταστημάτων και κατοίκων

– να μην είναι μόνο εμπορικός δρόμος αλλά να επιτρέπονται σ’ αυτόν όλες οι χρήσεις

– να επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης και η χορήγηση άδειας νόμιμα

– να επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε ευθεία γραμμή ώστε να μην παρακωλύουν την διάβαση πεζών, σύμφωνα και με το παράδειγμα άλλων πόλεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με μοντέλο αυστηρά ομοιόμορφο αρχιτεκτονικά, βάσει μελέτης.  Η πρότασή μας αυτή επιφέρει έσοδα τόσο για τους ιδιοκτήτες και τα καταστήματα όσο και για τον Δήμο.

Οι παραπάνω προτάσεις έχουν σταλεί με επιστολή στον Δήμο Σερρών, με την οποία το Επιμελητήριο ενημερώνει για την επικαιροποιημένη απόφασή του και ζητά τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα .

Συγκεκριμένα αναφέρει : 

«Επειδή όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η περίοδος που διάγει το επιχειρείν και πόσο αναγκαίο να βρίσκονται λύσεις για σοβαρά θέματα όπως το συγκεκριμένο, που επηρεάζουν τη λειτουργία πολλών καταστημάτων, ζητούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών να επανεξετάσει άμεσα το ζήτημα σε συνεδρίασή του, στην οποία ως Επιμελητήριο θα δώσουμε το «παρών», προκειμένου να γνωστοποιήσουμε σε όλους τις θέσεις μας. 

Αναμένουμε σύντομα τις δικές σας ενέργειες». 


Την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Επιμελητήριο: Ημερίδα για την Υγεία των ποδιών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version