25/07/2024
30.4 C
Serres

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Σερρών & ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επισφραγίστηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου Σερρών και της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ και μέσω αυτού προσδιορίζεται πλέον συγκεκριμένα το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Σερρών και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Με βάση τις αρχές του Μνημονίου, η συνεργασία αφορά στο σχεδιασμό, την προετοιμασία, την εφαρμογή και εποπτεία ενός προγράμματος δράσεων και συνεργειών σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των μικρών επιχειρήσεων, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ειδικότερα σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού οικοσυστήματος και στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών.

Στη συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Σερρών και ΓΣΕΒΕΕ – Μεταποίηση, εμπόριο και υπηρεσίες

mnimonio sinergasias gsevee epimelitirio serron kavvathas malliaras

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επισφραγίστηκε η αγαστή συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ του Επιμελητηρίου Σερρών και της ΓΣΕΒΕΕ.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, όπως είχαν συμφωνήσει πριν λίγο καιρό, κατά την επίσκεψη του κ. Καββαθά στο Επιμελητήριο Σερρών.


Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ και μέσω αυτού προσδιορίζεται πλέον συγκεκριμένα το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Σερρών και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

pashalis stefanou dimitris notas


Με βάση τις αρχές του Μνημονίου, η συνεργασία αφορά στο σχεδιασμό, την προετοιμασία, την εφαρμογή και εποπτεία ενός προγράμματος δράσεων και συνεργειών σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των μικρών επιχειρήσεων, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ειδικότερα σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού οικοσυστήματος και στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών.


Αντικείμενο του Μνημονίου είναι ο προσδιορισμός του γενικού πλαισίου αρχών συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Σερρών και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό την εξασφάλιση τακτικής και λειτουργικής επικοινωνίας.


Η συνεργασία αφορά το σχεδιασμό, την προετοιμασία, την εφαρμογή και εποπτεία ενός προγράμματος δράσεων και συνεργειών σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των μικρών επιχειρήσεων, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ειδικότερα σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού οικοσυστήματος και στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών.

mparmpa vasiliki pantazi


Βασικοί άξονες του Μνημονίου είναι η καταγραφή και μελέτη της υφιστάμενης κοινωνικοοικονομικής θέσης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και η παρακολούθηση της εξέλιξης κλάδων και επαγγελμάτων, με βάση την μελλοντική ανάπτυξη τεχνολογικών, οικονομικών και θεσμικών παραμέτρων.

Η συνεργασία προβλέπεται να αναπτυχθεί και σε θέματα αξιοποίησης των δυνατοτήτων του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς και άλλων αναπτυξιακών εργαλείων σχετικών με δράσεις επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, συνεργασιών και εξωστρέφειας.


Για την βέλτιστη υλοποίηση της συνεργασίας θα συσταθεί, το επόμενο διάστημα, κοινή ομάδα εργασίας στελεχών του Επιμελητηρίου Σερρών και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, για να καθορίσει το πλαίσιο της συνεργασίας, να προωθήσει την ανταλλαγή πληροφοριών και της τεχνογνωσίας καθώς και να συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες στις κοινές δράσεις.

kiriakos mitsotakis athanasios maslarinos


Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Μνημονίου και ευχαρίστησε τον Γιώργο Καββαθά
για την διάθεση του να υπάρχει μία πολύ στενή και παραγωγική συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών.


Τόνισε δε, πως μέσω του Μνημονίου θα πραγματοποιηθούν πολύ σημαντικά πράγματα προς όφελος των επαγγελματιών του Νομού, καθώς θα υπάρχουν συντονισμένες δράσεις, ενέργειες και εκδηλώσεις που αφορούν το επιχειρείν.


Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καββαθάς ευχαρίστησε επίσης τον κ. Μαλλιαρά για την ουσιαστική σχέση που έχει αναπτυχθεί με το Επιμελητήριο Σερρών, επισημαίνοντας επίσης πως το Μνημόνιο θα λειτουργήσει ως ένας ακόμη πιο ισχυρός και αποτελεσματικός κρίκος συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.


Παρόντες στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Σερρών, Γιώργος Ταΐρης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών και Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Σωτήρης Κοτσαμπάς καθώς και ο Διοικητικός Διευθυντής του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Σταμάτης Βαρδαρός.

Για τις θέσεις των διοικητών των Νοσοκομείων πλήρης αποτυχία στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις!

13 επαγγελματίες στην 20η Ανθοκομική έκθεση στις Σέρρες

Βιβλιοπαρουσίαση στα Public την Πέμπτη

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η πρωτοβουλία «Μέλημα – Γέφυρες Αλληλεγγύης» δημιουργεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο πλανήτης «φλέγεται» – Η κλιματική αλλαγή απειλή για τον πλανήτη

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Υπηρεσίας της ΕΕ...

Γιάννης Μυλόπουλος: Προτάσεις για την «πράσινη» μετάβαση, με σεβασμό στο κλίμα

Η παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” θα καταψηφίσει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συνοδεύει την αίτηση κατασκευής φωτοβολταϊκού σταθμού στην Περιστερά του Δήμου...

Γιάννης Μανιάτης: Η Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία να ανταποκριθεί στις σύγχρονες γεωπολιτικές ανάγκες

Το ζήτημα της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της Ένωσης τόνισε στην ομιλία του στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Έρευνας ο Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας...

Έλενα Τούσκα: Το προσωρινό κλείσιμο των σχολικών μονάδων, να μην γίνει “λουκέτο”

Ανακοίνωση για τη σχολική στέγη με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο σχολείων των Σερρών από την Έλενα Τούσκα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών. Τα τελευταία χρόνια,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μεγάλη φωτιά τώρα στα Χανιά, ήχησε 112 για εκκένωση

Φωτιά τώρα είναι σε εξέλιξη στον Αγριλε στα Χανιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το πύρινο μέτωπο είναι στη θέση Μαράλια του δήμου Κανδάνου Σελίνου...

Αποκλειστικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο από σήμερα η είσοδος στα γήπεδα

Από σήμερα η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται αποκλειστικά με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet ενώ από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, την...

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για το Γεώργιο Κατσάνη στο Σιδηρόκαστρο – 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Γράφει η Παρασκευή Κωνσταντινίδου* Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο την Κυριακή. https://www.youtube.com/watch?v=-HJzAa37bSg Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο...

Συνέχισε να διαβάζεις