Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Εργατικό Κέντρο – Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Σερρών: Απεργούμε την Κυριακή 1η Μαϊου

 Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σερρών καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 1 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο. 

    Η Πρωτομαγιά του 2022 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις με υψηλό πληθωρισμό, αύξηση των τιμών βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού κόστους.

   Η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο σύγχρονος κόσμος πρέπει να δράσει τώρα με μια πολυμερή πρωτοβουλία για ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

   Η επιδίωξη της ειρήνης και της δημοκρατίας είναι θεμελιώδης αξία του συνδικαλιστικού κινήματος και απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ασφάλειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

   Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουμε υποστεί τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης και έχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί και μέσα στα συνδικάτα για σεβασμό της αξίας και της αξιοπρέπειας μας, των εργατικών, των κοινωνικών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, υγεία και ασφάλεια.

   Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό, στην ακρίβεια.

   Απαιτούμε –Διεκδικούμε:

Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.

Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ, ρύθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ.

BARAT

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Συλλογικές διαπραγματεύσεις

Την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας.

Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού. 

Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας 

Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η  ΜΑΗ και ώρα 11:00 π.μ.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version