Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Την Τετάρτη από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία

Την Τετάρτη εργαζόμενοι, επαγγελματίες και συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν, προκειμένου να διατρανώσουν τα αιτήματά τους, στις 11.00 το πρωί στο Εργατικό κέντρο των Σερρών, ενώ κάλεσμα συμμετοχής και κινητοποίησης, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σερρών, απηύθυναν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, εμπόρων, συνταξιούχων και υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημοσίου φορέα στην προγραμματισμένη Πανεθνική Ημέρα Δράσης.

Τόσο οι εργαζόμενοι , όσο και τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και  η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Στην απεργία της Τετάρτης: Ανάγκη μαζικής συμμετοχής

Μπορεί ελάχιστοι να είναι οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, που συμμετέχουν στις απεργίες και ιδιαίτερα στις Σέρρες, αλλά χθες ο  Πρόεδρος του Εργατικού Σερρών, Άλκης Απιδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήριος Κοτσαμπάς, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, Κυριακή Μηλίγκα, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Σερρών, Βασίλειος Παπαχρήστου και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Σερρών, Κωνσταντίνος Τσιφτσόγλου τόνισαν στις δηλώσεις τους την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις δράσεις διαμαρτυρίας, επικεντρώνοντας κυρίως στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους, που έχουν θέσει άπαντες στον εργασιακό τομέα σε αδιαχείριστα διλήμματα επιβίωσης.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν και αυτοί την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη, αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία που διοργανώνει όσο και στο συλλαλητήριο στους κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια.

Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και  η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να  σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη.

Στην απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΕΣ και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα να συμμετέχουν μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με κυρίαρχο αίτημα:

«Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 3 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000 ευρώ θα πάρουν αύξηση από 1,83 ευρώ τον μήνα μέχρι 14,66 ευρώ !!!

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους Δ.Υ. και παραπλανεί συνειδητά την ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που, στα τρία τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι αυτοί που κρατούν τη χώρα όρθια.

Οι συνάδελφοί μας υγειονομικοί -γιατροί και νοσηλευτές- έχουν ήδη τριάντα νεκρούς, από την πανδημία, χωρίς καν αυτοί να αναγνωρίζονται ως εργατικό ατύχημα.
Οι εκπαιδευτικοί με την τηλεκπαίδευση, με δικά τους μέσα, και χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία κράτησαν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.
Οι υπάλληλοι των Δήμων, των Υπουργείων, του ΕΦΚΑ, των οργανισμών, των φορέων, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Γι’ αυτό απέναντι σε αυτούς που μας στοχοποιούν δεν απολογούμαστε. Γιατί είμαστε ΕΔΩ παρόντες, όπως οφείλουμε, για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας -που τόσο εξυμνούν οι κυβερνώντες- που ήταν παντελώς απών. Ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας αποδείχθηκε ανίκανος να αντιμετωπίσει έστω και στοιχειωδώς την υγειονομική πλευρά της κρίσης, αφού λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version