Βασίλη ο Παπαδημούλης ζητά από την Ε.Ε. να τερματιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο. Μάλλον θα έγινε κι αυτός κομματάρχης του ...Μητσοτάκη!

Ως το τέλος του 2023: Ολοκληρώνεται η απευθείας οδική σύνδεση του λιμανιού με τον ΠΑΘΕ

Ως το τέλος του 2023, προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί η απευθείας οδική σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό.

Για την πορεία των εργασιών της νέας εργολαβίας, που ανέλαβε να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της μεγάλης οδογέφυρας, ενημερώθηκε μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον δικό μας υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη , τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού ΑΕ Κων/νο Κουτσούκο και τους εκπροσώπους του εργολάβου 

Το έργο που ταλαιπωρήθηκε για μια δεκαετία με προσφυγές και αλλαγές στην αναδοχή, προχωράει επιτέλους με κανονικούς ρυθμούς και στη παρούσα φάση, είναι στο στάδιο των θεμελιώσεων.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας, θα κατασκευαστούν συνολικά 1300 μέτρα νέας οδογέφυρας, ενώ προβλέπετε η οδογέφυρα θα συνδεθεί, με δύο κλάδους, σε μήκος 600 μέτρων προς την πλευρά του ΠΑΘΕ. 

Επίσης, θα ανακατασκευαστεί το παλιό τμήμα (από το 1996), σε μήκος 500 μέτρων, που είναι εντός του ΟΛΘ.

Πέραν της οδογέφυρας όμως θα γίνουν τοπικές οδοί και ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή του Καλοχωρίου, που αν μη τι άλλο πάσχει από κακή σήμανση!

Μάλιστα ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε την αναπτυξιακή σημασία του έργου, όπως και της νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης του ΟΛΘ, με τον 6ο προβλήτα.

Δύο αυτά έργα που αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην αλλαγή του προφίλ της περιοχής της Δυτικής Εισόδου Θεσσαλονίκης.

Lavera
Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version