Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!

Κάτι φωτογραφίες έρχονται στο κινητό μου από παραλήπτη άγνωστο τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο. Τις κοιτάω και αναρωτιέμαι, πώς να τις αξιοποιήσω ή τι «θέλει να πει ο ποιητής» (πάντα με σαρκαστική διάθεση γραμμένο).

Και η απάντηση έρχεται κατευθείαν πριν ακόμα προλάβω να ακούσω το επόμενο κλικ στο κινητό: « Αφού είμαι «γαϊδούρι» (αναρωτιέμαι γιατί τα εισαγωγικά) γιατί να μην παρκάρω όπου γουστάρω…

Θέλω και μπορώ και το κάνω…Τι έχω να χάσω δηλαδή αν ανέβω για πέντε λεπτά στο πεζοδρόμιο ή αν εμποδίσω την κυκλοφορία τυφλών και ανάπηρων; Γιατί λοιπόν να μην παρκάρω σε θέση αναπήρων και να ρίξω και ένα μπινελίκι άμα γουστάρω αν διαμαρτυρηθεί ο ανάπηρος συμπολίτης μου;

«Έλα Νικολέτα, γράφει το μήνυμα και με «ξυπνάει» από την ειρωνική διάθεση να στήσω το ρεπορτάζ για την αδιαφορία προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. «Είμαι ανάπηρος μετά από ατύχημα…Θες να πάμε μια βόλτα Λεμεσό να δεις τι γίνεται;», μου γράφει… και συνεχίζει: «Το ξέρεις ότι εδώ και εννέα χρόνια κάνω επιστολές να μου απαντήσουν αν υπάρχει χώρος στάθμευσης στην οδό Γρίβα Διγενή (Λεμεσό);

Lavera

Ο αναγνώστης του 24h προφανώς παρακολουθεί τα θέματα που αναδεικνύομε με τόσο σεβασμό προς τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και μπαίνει στον κόπο να «αλωνίσει» την Λεμεσό για να μας αποδείξει τι συμβαίνει.

«Δεν μπορούμε να μπαρκάρουμε σε ώρες αιχμής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ούτε στα γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Δήμου. Δεν έχεις ιδέα το μπάχαλο που γίνεται», μου εξομολογείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία μέσα σε εννέα μήνες Γενάρη – Σεπτέμβρη του 2018 έχουν καταγγελθεί 1.282 οδηγοί επειδή πήραν τις θέσεις που προορίζονται για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Στην Κύπρο υπάρχουν 4 χιλιάδες και ήταν άτομα βαριάς κινητικής αναπηρίας, τυφλοί και άτομα με νοητική αναπηρία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικότητας.

Και για να το πάρουμε από την αρχή να υπενθυμίσουμε στους οδηγούς ότι οι χώροι στάθμευσης είναι οι σηματοδοτημένοι για άτομα με αναπηρία – δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι – , είναι δρόμοι όπου υπάρχουν παρκόμετρα, δρόμοι με μονή ή διπλή κίτρινη γραμμή για διάρκεια μέχρι τρεις ώρες, νοουμένου ότι αυτοί οι δρόμοι έχουν καθοριστεί ως επιτρεπόμενοι για στάθμευση για άτομα με αναπηρία.

Δικαστήριο Λεμεσού: Τα περιπολικά έχουν ειδικό χώρο στάθμευσης στο υπόγειο. Ξεχωρίζει ότι είναι χώρος αναπήρων από το μέγεθος του πάρκινγκ το οποίο είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα.

Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας: Το άσπρο απέναντι είναι του ΤΑΕ μπαρκαρισμένο σε διπλή γραμμή όπου γίνονται εισαγωγές και εξαγωγές ασθενών. Το άσπρο αμάξι έχει μπαρκάρει μπροστά από ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με την Eurostat ενας στους τέσσερις πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 16 ετών έχει αναφέρει κάποια μορφή μακροχρόνιας αναπηρίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Eurostat με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Αυτό σημαίνει πως οι παθόντες βίωσαν μερική η σοβαρή δυσκολία στην τέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως οι σπουδές η εργασία και η ψυχαγωγία τους, για τουλάχιστον έξι μήνες.

Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 24%, μία μονάδα κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν το 2017, καταδεικνύουν πως περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα κάτοικους της Λετονίας και άνω του ενός στους τρεις Σλοβένους δήλωσαν κάποια αναπηρία. Στον αντίποδα τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Μάλτα (12%) και στην Σουηδία (13%). Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να αναφέρουν μακροχρόνιες αναπηρίες από τους άνδρες, σύμφωνα με την Eurostat.

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version