06/12/2023
9.3 C
Serres

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.: Διαμαρτυρία Για καθυστερήσεις στην μισθολογική εξέλιξη στρατιωτικών

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), διαμαρτύρεται για την παρατετα-μένη καθυστέρηση αντιστοίχησης διοικητικής και μισθολογικής εξέλιξης των προερχομένων στρατιωτικών του θεσμού ΕΜΘ.

Συγκεκριμένα:

α. Με το Ν.4472/2017 διαμορφώθηκε η μισθολογική κατάτμηση των στρατιωτικών, τάσσο-ντας τους συναδέλφους προελεύσεως ΕΜΘ στην κατηγορία Γ΄ με τον τότε καταληκτικό βαθμό του Ανθυπα-σπιστή.
β. Περαιτέρω για το ανωτέρω προσωπικό, με το Ν.4609/3.5.2019, δικαίως, εδόθη το δικαίω-μα εξέλιξης ενός ακόμη διοικητικού βαθμού, αυτού του Ανθυπολοχαγού εν ενεργεία.
γ. Κατ’ ακολουθία, ως απόρροια της διοικητικής τους προαγωγής, τα εν λόγω στελέχη, ανα-λαμβάνουν υψηλότερες διοικητικές θέσεις, αντίστοιχες του βαθμού τους καθώς και την απορρέουσα ευθύνηκαι επιπρόσθετα επιμορφώνονται σε βασικές υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις.
δ. Μολαταύτα, δεν υπήρξε έως σήμερα ουδεμία έμπρακτη εναρμόνιση διοικητικού βαθμού και της μισθολογικής κατάστασής τους, με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται εργασιακά με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και να αμείβονται με το βαθμό του Ανθυπασπιστή.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση που διατρέχει η συγκεκριμένη κατηγορία στρατιωτικών επιδρά δυσμενώς στο μηνιαίο βασικό μισθό και κατ’ επέκταση στο συνταξιοδοτικό περιβάλλον τους (σύνταξη, εφ’ άπαξ, ΒΟΕΑ κ.λπ.) δημιουργώντας παράλληλα αναδρομική καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Η επί τουλάχιστον 2 έτη καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ, μεταξύ δύο Υπουργείων (Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών), ανεξαρτήτως των κατ’ επανάληψη αναφερόμενων εσωτερικών διοικητικών διεργασιών έκ-δοσής της, θέτει σε παρατεταμένη επαχθή θέση τους εν ενεργεία στρατιωτικούς προελεύσεως ΕΜΘ.

Εν τέλει το Σωματείο ζητά την κατεπείγουσα έκδοση της ΚΥΑ και την εναρμόνιση του Ν.4472/2017 και του Ν.4609/2019, όπως ταχύτατα και συντονισμένα η κεντρική διοίκηση του Κράτους εμπλέκει το εργαζόμενο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις πέραν της κύριας αποστολής τους (εμβολι-αστικά, κέντρα, κέντρα μεταναστών κ.ά.π).

Ο ΑΔΦ Σερρών παρακαλείται, περί του ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματος, για τις περαιτέρω ενέργειές του στο πλαίσιο του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α’ 45) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας», περί σχετικών απαντητικών χρονικών προθεσμιών και των διαλαμβανομένων της παραγράφου 8γ του άρθρου 30 Γ του Ν.1264/1982.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρακαλείται για τις δικές της συλλογικές ενέργειες και την απάντηση στο τιθέμενο θέμα ώστε το Σωματείο μας να ενημερώσει τα μέλη του.

Στα ΜΜΕ αποστέλλεται η επιστολήγια την ενδυνάμωση του ιδιαίτερα σοβαρούθέματος.


Στα Τακτικά Μέλη μας κοινοποιείται το παρόν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα αφορούν.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχει-οθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών.


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

PISA: Πάτωσε η Ελλάδα – Στην 44η θέση του διαγωνισμού για τις μαθητικές...

Οι Έλληνες μαθητές συγκεντρώνουν επιδόσεις χαμηλότερες από τον μέσο όρο των ΄80 χωρών του ΟΟΣΑ Δυσάρεστα για μία ακόμη φορά ήταν για την Ελλάδα τα...

Ενα είναι το μυστικό για τις πιο πετυχημένες γιορτινές συγκεντρώσεις

Αν ανησυχούμε για άβολες συναντήσεις, ας διαβάσουμε ό,τι ακολουθεί. Οι αμήχανες συζητήσεις είναι διάσπαρτες κατά τη διάρκεια των γιορτών, ειδικά σε εκείνες που περιλαμβάνουν φίλους...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε χωματόδρομο κοντά στα ΚΤΕΛ

Συναγερμός σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκε σορός γυναίκας σήμερα (6/12) σε χωματόδρομο στη δυτική πλευρά της πόλης. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, νωρίς το...

Πίσω από τον Χατζηβασιλείου “τρέχει” η… Αραμπατζή!

«Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα» τόνιζε πριν 20 μέρες ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, μετά την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Προστασίας του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Έρευνα καταρρίπτει το ότι ο λίγο παραπάνω ύπνος το πρωί κάνει κακό στην υγεία μας

Μήπως δεν είναι τόσο κακή συνήθεια τελικά; Αν βρεθούμε να πατάμε επανειλημμένα το κουμπί αναβολής το πρωί, δεν είμαστε μόνοι. Στην πραγματικότητα, 60% των ενηλίκων επιδίδονται...

Πέθανε ο ράπερ Mo Skillz

Σε ηλικία 38 ετών Πέθανε σε ηλικία 38 ετών ο γνωστός ράπερ Mo Skillz. Γεννημένος ως Δήμος Ρούσος, ο γνωστός ράπερ Mo Skillz πέθανε χθες το...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα

Στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP28, στο Ντουμπάι, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής...

Συνέχισε να διαβάζεις