Βασίλη ο Παπαδημούλης ζητά από την Ε.Ε. να τερματιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο. Μάλλον θα έγινε κι αυτός κομματάρχης του ...Μητσοτάκη!

Ζητούν οι εστιάτορες: Παράταση του μέτρου της ατελούς χρήσης των κοινόχρηστων χώρων

Η Ενωση Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Σερρών με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με κοινοποίηση στους αρμόδιους υπουργούς, ζητούν την παράταση του μέτρου της ατελους χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και για το 2023.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε παρατάθηκε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 η δυνατότητα των δήμων να παραχωρούν ατελώς κοινόχρηστους χώρους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κ.λπ.) για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Όπως προέβλεπε η  τροπολογία, η δωρεάν επέκταση των κοινόχρηστων χώρων δεν μπορεί να ξεπερνά το τριπλάσιο χώρο της κανονικής αδειοδότησης, ή να είναι ικανή  για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων.

GOTSIKA

Οι εστιάτορες επικαλούνται τόσο το αυξημένο ενεργειακό κόστος όσο και τις πρωτοφανείς πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των πρώτων υλών.

Έχουμε και εκλογές…

Τι άλλο να επικαλεστούν;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version