21/07/2024
37.6 C
Serres

Εταιρία φτιάχνει μπύρα από… το βρώμικο νερό του ντους

Array

Ακούγεται αηδιαστικό, όμως αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Σε έναν κόσμο όπου η λειψυδρία και η διατήρηση του περιβάλλοντος έχουν γίνει επιτακτικές ανησυχίες, άπαντες αναζητούν καινοτόμες λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις.

Μια τέτοια πρόταση σκέφτηκε μια εταιρεία, η οποία παρασκευάζει την μπύρα της από… ανακυκλωμένο νερό ντους.

Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση όχι μόνο αναδεικνύει τη σημασία της εξοικονόμησης νερού, αλλά ταυτόχρονα δείχνει πώς μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή μπορούν να συμβάλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Μετατρέποντας μια συνηθισμένη δραστηριότητα όπως το ντους σε πηγή για τη δημιουργία ενός δημοφιλούς ποτού, μπορούμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη διάσωση του περιβάλλοντος.

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

Η ιδέα πίσω από την παρασκευή μπύρας από ανακυκλωμένο νερό του ντους περιστρέφεται γύρω από προσεκτικές τεχνικές φιλτραρίσματος και καθαρισμού του νερού.

Πώς λειτουργεί…

Τα προηγμένα συστήματα φιλτραρίσματος απομακρύνουν τις ακαθαρσίες και τους ρύπους από το νερό του ντους, διασφαλίζοντας ότι πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα ασφαλείας.

Μετά από αυτή την αρχική επεξεργασία, το νερό υποβάλλεται σε περαιτέρω διαδικασίες καθαρισμού για να εξαλειφθούν τυχόν εναπομείναντα ίχνη χημικών ουσιών ή ρύπων.


Μόλις το νερό υποστεί διεξοδική επεξεργασία και καθαρισμό, καθίσταται κατάλληλο για την παρασκευή μπύρας.

Στη συνέχεια, οι ζυθοποιοί ακολουθούν την παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής μπύρας, χρησιμοποιώντας το ανακυκλωμένο νερό του ντους ως κύριο συστατικό.

Η ποιότητα του νερού είναι δυσδιάκριτη από εκείνη του νερού της βρύσης, εξασφαλίζοντας μια ασφαλή και απολαυστική εμπειρία κατανάλωσης

Με τη χρήση ανακυκλωμένου νερού ντους για την παραγωγή μπύρας, αυτή η καινοτόμος προσέγγιση προσφέρει πολλά οφέλη για τη διατήρηση του νερού.

Πρώτον, μειώνει την επιβάρυνση των πόρων γλυκού νερού, καθώς η ζήτηση για καθαρό νερό μειώνεται όταν χρησιμοποιείται ανακυκλωμένο νερό.

Αυτή η διατήρηση των αποθεμάτων γλυκού νερού είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως σε περιοχές που αντιμετωπίζουν λειψυδρία και ξηρασία.


Επιπλέον, η μέθοδος αυτή αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης του νερού από τις καθημερινές δραστηριότητες.

Αναγνωρίζοντας την αξία του νερού που διαφορετικά θα πήγαινε χαμένο, τα άτομα ενθαρρύνονται να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες πρακτικές στη δική τους ζωή.

Ήταν σε αναρρωτική άδεια 15 χρόνια, μήνυσε την εταιρεία γιατί δεν του έδωσε αύξηση

Πηγή:in

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Άρχισαν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ μέσω σύνδεσης με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet

Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 293/12.07.2024 ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοίνωσε ότι από την περασμένη...

ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ έφεραν την αντιπαράθεση μεταξύ Πάνου – Μητλιάγκα

Την αρχή έκαναν κάποιοι ηλικιωμένοι, μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ Σερρών, που πήγαν τις προάλλες να δουν την Δήμαρχο κ. Μητλιάγκα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο...

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξανά πρόεδρος η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Φαίνεται πως η όποιες παρασκηνιακές διεργασίες επικράτησαν, όπως και οι συμφωνίες μεταξύ των κρατών, με αποτέλεσμα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια ακόμα πενταετία,...

Συγχωνεύση Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα – Κλείνουν υποκαταστήματα στις Σέρρες;

Στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) απεστάλη το απόγευμα της Πέμπτης η συμφωνία των μετόχων για τη συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας Τράπεζας και την...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

ΥΠΕΡ-ΟΠΤΙΚΩΣ: Πόλις φάντασμα

Γράφει ο Τάσος Χανλίογλου Μια βόλτα στην πόλη μας αρκεί για να σου μαυρίσει την ψυχή.Δεν σκοπεύω σ' αυτό τουλάχιστον το άρθρο να τα βάλω...

Χρήστος Σταϊκούρας: 518.865.020 ευρώ για 4 νέα σιδηροδρομικά έργα

Η Ελλάδα προχωρά σταθερά στην ανάταξη και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, στη βάση ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου για αειφορικές και ανθεκτικές υποδομές. Σημαντικό βήμα αποτελεί η...

Δήμος Σερρών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ μέσω ΕΣΠΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ μέσω ΕΣΠΑ για την περίοδο 2024-2025 με voucher στο Δήμο Σερρών. Ξεκίνησε από...

Συνέχισε να διαβάζεις