Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος – Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης;

Προφανώς και κάτι θα έπεσε στο μάτι σας σχετικά με την διαπίστωση για το «άδειασμα» του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ και την παράλληλη έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος για τον Χρήστο Καραθανάση!


Τον Σερραίο επενδυτή που ήθελε να πάρει όχι μόνο το εργοστάσιο των Σερρών, αλλά και αυτό στο Πλατύ από την ΕΒΖ για να παράγει Ζάχαρη.

Λείπουν τα ¾ των μηχανημάτων στο Πλατύ

Έ λοιπόν όχι μόνο δεν υπάρχουν τα ¾ των μηχανημάτων στις εγκαταστάσεις της πρώην βιομηχανίας στο Πλατύ, πάντα σύμφωνα με τους 35 πρώην εργαζόμενους της εταιρίας που πήγαν άρον – άρον από όπου κι δούλευαν με την προτροπή και την παρουσία του εισαγγελέα, αλλά λείπουν μέχρι και τα μεγάλα καζάνια διαμέτρου μέχρι 10 μέτρα στα οποία “βράζανε” τα τεύτλα και κοστίζουν πάνω από 30 εκατομμύρια το ένα!


Ο κ. Καραθανάσης που πήγε βέβαια επί τόπου αντέτεινε πως τα μηχανήματα βρίσκονται στο εργοστάσιο των Σερρών, γεγονός φυσικά που μπορεί εύκολα να διακριβωθεί, τόσο από τους εισαγγελείς, όσο και από πρωην εργαζόμενους στο δικό μας εργοστάσιο, μιας και η μίσθωση συνεχίζεται και τελειώνει τον Αύγουστο.

Και μάλιστα μετά από δύο ή τρεις αν δεν κάνω λάθος παρατάσεις….


Παρόντες βέβαια ήταν οι δικοί μας άνθρωποι από την Συνεταιριστική Τράπεζα που είναι και οι πραγματικοί μισθωτές των δύο εργοστασίων, που στην συνέχεια και με σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ΕΒΖ, της Τράπεζας Πειραιώς και φυσικά του ίδιου του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη την νοίκιασαν στον κ. Καραθανάση.


Δεν ξέρω αν και κατά πόσο η δική μας Τράπεζα κέρδισε ή έχασε με την συγκεκριμένη συναλλαγή, αλλά θεωρώ βέβαιο πως το σχέδιο που είχαν στο μυαλό τους στο Δ.Σ. της δική μας Τράπεζας δεν προχώρησε ούτε κατά διάνοια.

Eνεργειακό πάρκο ο χώρος της ΕΒΖ


Να θυμίσω εδώ πως η δική μας τράπεζα για χρόνια ήθελε το εργοστάσιο και την γύρω έκταση για την ανάπτυξη ενός ενεργειακού πάρκου και για αυτό μπήκε επί ΣΥΡΙΖΑ στην διαδικασία πληρωμής των αγροτών για τα τεύτλα που δεν είχε παραλάβει η ΕΒΖ, με εγγύηση αν θυμάμαι καλά την ζάχαρη στις αποθήκες της.


Τότε το πράγμα πήγε καλά, μιας και συνεταίρους κάναμε τους αγρότες και πληρωθήκαμε από την εγγυημένη ζάχαρη.


Στην συνέχεια βέβαια και επί Ν.Δ. βρέθηκε ο επενδυτής που νοίκιασε τα εργοστάσια, υποσχόμενος μάλιστα πως θα βάλει μπρος στα φουγάρα της ΕΒΖ τουλάχιστον στην πόλη μας.


Πράγμα που και δεν έγινε και μάλιστα ο επενδυτής πλήρωσε με πολύ λίγα χρήματα τους αγρότες, και αντί για τεύτλα και ζάχαρη για 20 λεπτά, για πολύ λιγότερα και δη για … ζωοτροφές!

Ίδια παραμένει η διοίκηση της ΕΒΖ επί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ


Να σημειώσω εδώ πως η διοίκηση της ΕΒΖ παραμένει η ίδια που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης και δη χωρίς καμία αστική ή ποινική ευθύνη!


Όσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, έχω την αίσθηση πως δεν θα αισθάνεται και πολύ καλά
Ούτε βέβαια τα δικά του παιδιά στις Σέρρες
Ή έχω άδικο;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version