Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Στέφανος Φωτιάδης: Αρνητική η ψήφος μας στην οικονομική επιτροπή

fotiadis e vima
fotiadis e vima
Μοιράσου το...

Βέβαια για το ίδιο θέμα μετά από πάρα πολύ καιρό είδαμε και ανακοίνωση από την δημοτική παράταξη «Σέρρας» του Στ. Φωτιάδη η οποία όπως είναι γνωστό κατέχει την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερρών, αλλά και δύο από τα μέλη της συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή.

Στέφανος Φωτιάδης: «Στη σημερινή έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών εισήλθε προς έγκριση το Πρακτικό της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για την ανάθεση του έργου “Εργασίες προστασίας θεμελίωσης γέφυρας Τσέλιου Δήμου Σερρών”, προϋπολογισμού 435.075,60 €.

Η παράταξή μας, δια των δύο μελών της στην Οικονομική Επιτροπή κο Βασίλη Χρυσανθίδη και κα Βαρβάρα Μητλιάγκα, έδωσε αρνητική ψήφο στην έγκριση του πρακτικού αυτού, παρά το γεγονός ότι ουδεμία αμφισβήτηση υπάρχει για την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών αποκατάστασης της πολύπαθης πλέον Γέφυρας του Τσέλιου, όπως επισταμένα και επανειλημμένα επισημάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκείνο με το οποίο διαφωνούμε εν προκειμένω είναι οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής στο τόσο σημαντικό αυτό θέμα.

Σύμφωνα με την παράταξη Φωτιάδης η δημοτική αρχή είχε όλο τον χρόνο να προβεί σε πιό άμεσες και γρήγορες ενέργειες, μετά την πρώτη έγκριση της μελέτης που ανατέθηκε σε ιδιώτη,  από τον Ιούλιο του 2020 και ήδη το έργο να είχε προχωρήσει με αυτήν την διαδικασία της διαπραγμάτευσης ως κατεπείγον.

PANAGIOTIS SPIROPOULOS

Οι δικαιολογίες της καθυστέρησης  που επικαλείται σήμερα η δημοτική αρχή, ότι δηλαδή η καθυστέρηση οφείλεται στην μη έγκαιρη λήψη του εγγράφου περί της  απαλλαγής των περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν είναι επαρκείς.

Γνωρίζουμε ότι η απαλλαγή αυτή λήφθηκε στις 01.06.2021, το πότε υποβλήθηκε το έγγραφο όμως δεν το γνωρίζουμε, ούτε ποτέ η δημοτική αρχή μπήκε στον κόπο να ενημερώσει όλο το χειμώνα το Δημοτικό Συμβούλιο ή την Οικονομική Επιτροπή ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης δεν μπορεί να προχωρήσει προτού ληφθεί το έγγραφο αυτό.

Τέλος, δεδομένου ότι το έργο αυτό είναι σημαντικού οικονομικού αντικειμένου, ακόμη και με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης μπορούσαν και θα έπρεπε να ζητηθούν προσφορές από πολύ περισσότερους υποψήφιους οικονομικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο από 3 που είναι και το μίνιμουμ που ζητά ο σχετικός νόμος.

Επίσης θα έπρεπε να δοθούν μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια στους περισσότερους αυτούς οικονομικούς φορείς να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Εδώ η πρόσκληση στάλθηκε από τους εργολήπτες στις 02.06.21, η απάντησή τους ζητήθηκε την επόμενη μέρα στις 03.06.21, ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης έγινε στις 04.06.21.

Η παράταξή μας εκφράζει τη διαφωνία της με τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που απασχολεί τους δημότες.

Το ότι η παράταξη Φωτιάδη προχωρά βέβαια σε δική της ανακοίνωση και δεν προχωρά σε κοινή ανακοίνωση μαζί με τους άλλους αρχηγούς των παρατάξεων το αφήνουμε …ασχολίαστο!

Τυχαίο;

Δεν νομίζω;

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version