Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Καταψηφίστηκε ο Φραστανλής Για την πεζοδρόμηση στο Ροδολίβος από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφίπολης !

Καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής στο Δήμο Αμφίπολης καθώς ναι στο έργο της πεζοδρόμησης στο Ροδολίβος αλλά όχι με αυτό τον τρόπο, είπε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στην δημοτική αρχή και στον κ. Φραστανλή,

Που ζητούσε με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου να μεταφέρει πόρους από τα γύρω χωριά και συγκεκριμένα την Πρώτη, το Μικρό Σούλι, την Μπάφρα και τον Δόμιρο για να κάνει το έργο μιας πεζοδρόμησης στο Ροδολίβος.

Από την πλευρά του ο κ. Μελίτος ζήτησε η δημοτική αρχή να κάνει το έργο αλλά να μην πάρει τα χρήματα από τα άλλα χωριά, ειδικά όταν μπορεί να εντάξει μελέτες στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος ανέφερε πώς είναι υπέρ του έργου αλλά δεν δέχθηκε σε καμία περίπτωση στο να μην γίνουν έργα στα υπόλοιπα χωριά για να γίνει ο συγκεκριμένος πεζόδρομος.

Νίκος Μπακάλης: Δεν μπορώ να συναινέσω στην αφαίμαξη πόρων

Τόσο ο πρόεδρος της Πρώτης Νίκος Μπακάλης, όσο και ο πρόεδρος της Μπάφρας κ. Αμασαλίδης, αλλά και οι πρόεδροι Δομίρου και Μικρού Σουλίου, Κεραμιδά και Χαλβατζής αντίστοιχα στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην παντελή έλλειψη έργων στα χωριά τους από την σημερινή δημοτική αρχή, ενώ στην ομιλία του ο κ.Μπακάλης μίλησε για το τεχνικό πρόγραμμα των χωριών που ενώ ζητήθηκε από την δημοτική αρχή, έμεινε στα χαρτιά, ενώ σημείωσε με νόημα πως για την Πρώτη η δημοτική αρχή έκανε 5 σχάρες με 4-5.000 ευρώ και ένα σκίαστρο!

Parfait

«Δεν μπορώ να συναινέσω και ούτε και ρωτήθηκα ως πρόεδρος για το συγκεκριμένο ζήτημα, συνέχισε, με τον πρόεδρο του Μικρού Σουλίου να παίρνει τον λόγο και να ζητά ένα πεζοδρόμιο όλο κι όλο 42 μέτρα που είναι σήμερα επικίνδυνο και να μην πραγματοποιείται, παρότι έχει ήδη ψηφιστεί

📍Δήμος Αμφίπολης: Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για τη Πεζοδρόμηση στο Ροδολίβος (29/9/2022)

Να σημειώσουμε πως η πεζοδρόμηση στο Ροδολίβος είναι συνολικής αξίας 75.000 ευρώ, και σύμφωνα με τη τοποθέτηση του Δημάρχου Στέργιου Φραστανλή θα γινόταν λαμβάνοντας πόρους από τα χωριά Πρώτη (5.000 ευρώ), Μικρό Σούλι (5.000 ευρώ), Μπάφρα (6.000 ευρώ), Δόμιρο (2.000 ευρώ)

Βάζουμε ακόμα 10.000 ευρώ και πάμε στα 28 χιλιάρικα και τα υπόλοιπα θα πληρωθούν από τη ΣΑΤΑ του 2023 ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φραστανλής.

Κώστας Μελίτος: Να γίνει το έργο αλλά όχι με αυτό το τρόπο

Ο κ. Μελίτος στη τοποθέτηση του ανέφερε, πώς η δημοτική αρχή πρέπει να κάνει το έργο αλλά να μην πάρει τα χρήματα από τα άλλα χωριά, ειδικά όταν μπορεί να εντάξει μελέτες στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος ανέφερε πώς είναι υπέρ του έργου αλλά κατά στο να μην γίνουν έργα στα υπόλοιπα χωριά για να γίνει ο συγκεκριμένος πεζόδρομος.

Για να αποφασίσει όμως ζήτησε πρώτα να τοποθετηθούν οι πρόεδροι των χωριών από τους οποίους θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα χρήματα

Ο κ. Γάλλος στη τοποθέτηση του ανέφερε πώς η πεζοδρόμηση στο Ροδολίβος δεν είναι έργο ουσίας αλλά του φαίνεσθαι και πώς ήδη θα δεσμεύσει 45.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ του επόμενου χρόνου, ενώ η κ. Άντζιου αρχικά έδειξε την ικανοποίηση της για τη σύμπραξη της αντιπολίτευσης, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πώς πάγια θέση της είναι πώς δεν παίρνουμε χρήματα από ένα χωριό για να τα πάμε σε ένα άλλο.

Παράλληλα τόνισε πώς αν είναι ένα έργο που αφορά τη μεταφορά των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο, για ποιο λόγο δεν ξεκίνησε το έργο μέσα στο Καλοκαίρι αλλά αφού ξεκίνησαν τα σχολεία;

Τέλος ρώτησε αν το έργο θα γίνει με ανάθεση καθώς τα χρήματα είναι αρκετά.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Αγγέλου αν και δημοτικός σύμβουλος με τη παράταξη του κ. Πετρίδη (σημ.ανεξάρτητος πλέον), ανέφερε πώς το ζήτημα είναι λεπτό καθώς υπάρχει ζήτημα με τη μεταφορά μαθητών στο σχολείο και ενώ ψήφισε υπέρ της πρότασης του Δημάρχου, στον επόμενο προϋπολογισμό τα χρήματα να μεταφερθούν στα χωριά από τα οποία θα τα έπαιρνε η δημοτική αρχή.

Πάντως οι δημοτικοί σύμβουλοι του Φραστανλή ψήφισαν υπέρ εκτός του κ. Χαρισιάδη ο οποίος παρότι είναι από τη Πρώτη ψήφισε παρών μαζί με τον κ. Ανδρεάδη.

Τέλος να σημειώσουμε πως η κάμερα του καναλιού μας «ΝΕΑ ΣΕΡΡΕΣ» βρέθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απαθανατίζοντας όλη την συνεδρίαση

Όσο για τα υπόλοιπα θέματα του συμβουλίου, τόσο όσον αφορά το ζήτημα γύρω από τον πρώην δημοτικό υπάλληλο όσο και γύρω από την συμμετοχή στη SEREXPO, αλλά και τις απόψεις του Δημάρχου κ Φραστανλή για τους δημοτικούς υπαλλήλους και το τρόπο διοίκησης του δήμου, αλλά και για τα υδρόμετρα που ψάχνει τρόπο να εγκαταστήσει η δημοτική αρχή θα ασχοληθούμε από …βδομάδα..

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version