Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Στις Σέρρες ο Ηλίας Μαμαλάκης για τη προώθηση της Σερραϊκής γαστρονομίας!

Τη Πέμπτη όπως μαθαίνω συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)» σχετικά με την επίσκεψη του γνωστού σεφ Ηλία Μαμαλάκη στις Σέρρες.

Η επίσκεψη Μαμαλάκη στις Σέρρες φυσικά είναι για τι άλλο παρά την πολιτιστική δράση και τη προώθηση της τοπικής Σερραϊκής γαστρονομίας.

O Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε για την επίσκεψη του Ηλία Μαμαλάκη στις Σέρρες

Είχα την χαρά σήμερα να δεχθώ στο Δημαρχείο τον Ηλία Μαμαλακη ο οποίος θα αποτελέσει έναν από τους πρεσβευτές γεύσης και γαστρονομίας του τόπου μας!


Η εξωστρέφεια που επιτυγχάνεται μέσω μορφών τουριστικής ανάπτυξης όπως ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελούν βασικές μας στοχεύσεις!


Ξεκινάμε έναν ευρύ κύκλο επαφών με πρόσωπα που θα μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμους συμμάχους στην μάχη για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων!

Χρύσα Παλάζη: O Ηλίας Μαμαλάκης , να αναλάβει ως πρεσβευτής των τοπικών σερραϊκών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας !

Η κ. Χρύσα Παλάζη πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ αναφέρει στα μέλη του Δ.Σ:

“Η ανάδειξη και η προώθηση της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, αποτελεί βασικό άξονα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με βασικό γνώμονα, λοιπόν, την ανάδειξη της Σερραϊκής γαστρονομικής παράδοσής μας επικοινωνήσαμε με τον διακεκριμένο μάγειρα κ. Ηλία Μαμαλάκη, ώστε να αναλάβει ως πρεσβευτής των τοπικών Σερραϊκών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας μας την επίτευξη αυτού του στόχου.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό ο κ. Μαμαλάκης θα επισκεφθεί την πόλη μας για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον τόπο μας αλλά και με τους τοπικούς παραγωγούς στη βάση ανάδειξης της γαστρονομικής μας παράδοσης”.

Σε αυτή τη συνάντηση θα τεθούν οι άξονες της συνεργασίας, με την οποία εξυπηρετείται διπλός σκοπός:

Μεγαλύτερη και καλύτερη προβολή και προώθηση των προϊόντων των Σερραίων παραγωγών και εμπόρων και αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας στην περιοχή μας”.

Ως γνωστόν είναι μοναδικά τα Σερραϊκά εδέσματα αλλά και πολύ αξιόλογες οι Σερραϊκές επιχειρήσεις στον συγκεκριμένο κλάδο στην Ελλάδα όπως επίσης και η εξαγωγική τους προσπάθεια στο εξωτερικό.

Να δούμε τώρα και πώς θα αναδείξουμε περαιτέρω και την Σερραϊκή γαστρονομία και φυσικά τον τόπο μας..

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version