Βασίλη τη μία φταίει ο καπιταλισμός, μετά η Μέρκελ και ο Ντράγκι, τώρα ο ... Ανδρουλάκης.Ο Αλέξης δεν φταίει ...ποτέ

ΕΕ: Κρίσιμες διαβουλεύσεις Ευρωπαίων για την απαγόρευση βενζινοκίνητων οχημάτων από το 2035 – Μπλοκάρει το μέτρο η Γερμανία

Την τελική έγκριση μέτρου της ΕΕ που τερματίζει την πώληση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων από το 2035 μπλοκάρει η Γερμανία.

Δεν είναι λίγες οι χώρες της ΕΕ που συντάσσονται με τη Γερμανία για το «μπλόκο» στην απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Οι υπουργοί Μεταφορών της Τσεχίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας σκοπεύουν να συναντηθούν με ομοϊδεάτες ομολόγους τους στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα για να βρουν έναν τρόπο να σώσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από την απαγόρευση της ΕΕ το 2035, είπαν δύο διπλωμάτες στο Politico.

Η Γερμανία -με την υποστήριξη της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Βουλγαρίας– έχει ήδη μπλοκάρει την τελική έγκριση του νόμου που προβλέπει ότι μόνο αυτοκίνητα και φορτηγά με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα μπορούν να πωλούνται στην ΕΕ από το 2035 και μετά.

Το Βερολίνο επθυμεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει μια επιλογή που να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα, γνωστά ως e-fuels, οπότε η συνάντηση των υπουργών Μεταφορών υποτίθεται ότι θα σφυρηλατήσει μια κοινή θέση.

Αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης είπε ότι το σχέδιο είναι να καθοριστεί εγκαίρως μια κοινή άποψη μεταξύ των τριών χωρών σχετικά με την απόφαση για τις μηδενικές εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων και των βαν, πριν από τη συνάντηση της Δευτέρας.

Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί, επίσης, υπουργοί από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και τη Φινλανδία.

Οι χώρες αυτές έχουν εκφράσει ανησυχία σχετικά με τα σχέδια για οριστική απαγόρευση των πωλήσεων ρυπογόνων οχημάτων, κάτι που ουσιαστικά θα αναγκάσει την αυτοκινητοβιομηχανία της Γηραιάς Ηπείρου να στραφεί στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η λίστα δεν περιλαμβάνει χώρες όπως η Ολλανδία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία και η Ιρλανδία, οι οποίες υποστηρίζουν τη σταδιακή κατάργηση από το 2035.

Ο Πούτιν μοίρασε ανθοδέσμες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version