Ατομικά κεκάκια βανίλιας χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα

Συνταγή για τα πιο εύκολα βανιλένια κεκάκια – Τα υλικά και η διαδικασία βήμα-βήμα

Τι λατρεύουν οι μαμάδες; Τις εύκολες και γρήγορες συνταγές! Ναι, ναι εκείνες που σας γλιτώνουν χρόνο, κόπο και που με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά γεύματα, γλυκάκια και σνακ για να απολαύσει όλη η οικογένεια.

Αντίστοιχη είναι και η σημερινή μας συνταγή για ατομικά κεκάκια βανίλιας με απλά υλικά και χτύπημα στο χέρι.

Άλλο πλεονέκτημα της συνταγής; Δεν περιέχει αυγά, βούτυρο και γάλα, είναι συνεπώς πιο ελαφριά και με λιγότερες θερμίδες για να απολαύσετε άφοβα κι εσείς.

Ατομικά κεκάκια με βανίλια – Η συνταγή

Υλικά:

1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (210 γραμμάρια)
¾ φλιτζάνι ζάχαρη (150 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας baking powder

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (75 ml)
1 φλιτζάνι ζεστό νερό (250 ml)
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας (15 ml)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το ηλιέλαιο, το ζεστό νερό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε.

Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το υγρό μείγμα στο μπολ με το στερεό, ανακατεύοντας παράλληλα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, μοιράστε το ισόποσα σε φορμάκια για cupcakes και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 18-20 λεπτά.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και στο παρακάτω βίντεο.

Extra tip: Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και σταγόνες σοκολάτας για να κάνετε τα κεκάκια σας ακόμα πιο λαχταριστά.

Δείτε επίσης