Ατομικό παστίτσιο από τον Άκη

Φτιάξτε μικρές φωλιές από μακαρόνια για παστίτσιο γεμιστά με κιμά και βελούδινη μπεσαμέλ!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μακαρόνια

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα μακαρόνια. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε, μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το αβγό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τον κιμά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αφήνουμε να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε 6 θήκες από μια φόρμα για muffin 12 θέσεων. Αφήνουμε κενές θέσεις ενδιάμεσα.
  • Μοιράζουμε τα μακαρόνια στις 6 θήκες σχηματίζοντας μια φωλιά με τα δάχτυλά μας.
  • Μοιράζουμε τον κιμά και τη μπεσαμέλ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ρόκα.

Συστατικά

Για τα μακαρόνια

  • 150 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 80 γρ. φέτα
  • 1 αβγό, μεσαίο

Για τον κιμά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 30 γρ. κρασί κόκκινο
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό

Για τη σύνθεση

  • 400 γρ. μπεσαμέλ
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη: