Αυθεντική καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Αυθεντική καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε το guacnciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.