Αβγά scrambled με σολομό από τον Άκη

Τα πιο απολαυστικά αβγά scrambled που έχετε δοκιμάσει ποτέ, με σολομό και κρέμα γάλακτος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα.
  • Όταν βράσει η κρέμα (όταν βγάλει φουσκάλες), ρίχνουμε τα αβγά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ για τα επόμενα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά (προσοχή να μην τα παραψήσουμε). Θέλουμε να μοιάζουν λίγο άψητα όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, το βούτυρο, σχοινόπρασο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Βάζουμε τα φρυγανισμένα brioche και τον σολομό. Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Συστατικά

Για τα αβγά

  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 4 αβγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. σολομό, καπνιστό, σε φέτες

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί, brioche
  • πιπέρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη: