Αβγοφέτες από τον Άκη

Το κλασικό αγαπημένο γαλλικό φρυγανισμένο ψωμί για το καλύτερο brunch ή πρωινό.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις αβγόφετες

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε γάλα, αβγά, αλάτι, μπέικιν πάουντερ, εκχύλισμα βανίλιας, καστανή ζάχαρη, ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε το ψωμί σε χοντρά και ανομοιόμορφα κομμάτια. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ και τα μουλιάζουμε ελαφρώς.
  • Μεταφέρουμε σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο και ψήνουμε τις αβγόφετες σε δόσεις για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές για να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα

  • Στο μπολ προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη, κανέλα σε σκόνη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις αβγόφετες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε για να πάει παντού η ζάχαρη και η κανέλα. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που έχει περισσέψει στο μπολ. Προσθέτουμε φύλλα δυόσμου.
  • Εναλλακτικά, μεταφέρουμε τις αβγόφετες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε μέλι, καρύδια, κανέλα σε σκόνη και δυόσμο.

Συστατικά

  • 200 γρ. γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. καρύδια
  • δυόσμο

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη: