Banoffee από τον Άκη


Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα banoffee το πιο νόστιμο γλυκό 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Dulce de leche

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε 2 ζαχαρούχα γάλατα.
  • Όταν πάρει βράση, σιγοβράζουμε για τρεις ώρες προσέχοντας να καλύπτονται από το νερό. Κάθε ώρα προσθέτουμε βραστό νερό.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη βάση

  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε πολύ καλά τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. 
  • Μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Το απλώνουμε στη βάση της φόρμας με ένα ποτήρι και δημιουργούμε ένα γείσο. 
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά για να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το dulce de leche, το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι.
  • Ψήνουμε για να λιώσει η καραμέλα. Τη μεταφέρουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για τη σαντιγί

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.

Για το στήσιμο

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις ανακατεύουμε με χυμό λεμόνι.
  • Τις μεταφέρουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και σερβίρουμε με μπισκότα.

Tip

Αν δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε άμεσα μπορούμε να βάλουμε 10 γρ. ζελατίνης σε 3 κ.σ. νερό για να μουλιάσουν.

Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με το dulce de leche.

Πρέπει να ανοίγετε τα κουτιά όταν κρυώσουν καλά!

Μπορείτε να βρείτε έτοιμα καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της αγοράς έτσι ώστε να αποφύγετε τη διαδικασία του καραμελώματος!

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here