Burger με αρνίσιο μπιφτέκι από τον Άκη

Καταπληκτικό Burger από τον Άκη Πετρετζίκη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα ψωμάκια

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι και αλάτι. Ιδανικά σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 15-20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με τον γάντζο για 6-8 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Κόβουμε σε 10 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό ζυμάρι και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα και σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Αφού φουσκώσουν τα ζυμάρια ανοίγουμε ξανά στο κέντρο την τρύπα με την οδοντογλυφίδα.
  • Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε κάθε ταψί για 10 λεπτά.

Για τα μπιφτέκια

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε 6-8 μπιφτέκια και μεταφέρουμε σε δύο δόσεις στο καυτό τηγάνι.
  • Πιέζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις γυρίσουμε από την άλλη πλευρά βάζουμε 2 φέτες τσένταρ σε κάθε μπιφτέκι.

Για τη σάλτσα

  • Κόβουμε τα κολοκύθια σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός peeler. Δεν χρειαζόμαστε τα σπόρια.
  • Βάζουμε τις φέτες από τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το γιαούρτι, το κύμινο και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, μοιράζουμε τα μπιφτέκια, τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here