Burrito από τον Άκη

 Μια εύκολη συνταγή για το διάσημο μεξικάνικο σνακ με τορτίγιες και μοσχαρίσιο κιμά που σας έχει περισσέψει!

Συστατικά

  • 1 ντομάτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. κόκκινα φασόλια
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 2 τορτίγιες, 25 εκ.
  • φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά εκτός από τις τορτίγιες.
  • Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας. 
  • Μοιράζουμε το μείγμα του μπολ στο κέντρο κάθε τορτίγιας αφήνοντας κενό 2 εκ. περιμετρικά και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί βάζοντας την ένωση προς τα κάτω. 
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά να σφίξουν λίγο οι τορτίγιες.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και σερβίρουμε με φέτες λάιμ

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: