29/03/2024
11.3 C
Serres

Cannoli από τον Άκη

Ένα γλυκό με σπιτική ζύμη γεμιστό με τυρί κρέμα και φιστίκια από τη Σικελία! Ιταλικό γλυκό που θα ενθουσιαστείτε!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη μαυροδάφνη, το αβγό και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη τότε ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει πάχος 1-2 χιλιοστά.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ηλιέλαιο.
  • Κόβουμε κύκλους με ένα κουπ πατ 10 εκ. Παίρνουμε το ένα ζυμάρι και απλώνουμε λίγο νερό στη μία πλευρά, τοποθετούμε στο κέντρο τον ειδικό κύλινδρο και τυλίγουμε. Πιέζουμε καλά την ένωση της ζύμης για να κολλήσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Γεμίζουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, προαιρετικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
  • 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αυτά τα ζώδια πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας

Κανένας δεν μπορεί να τους πείσει ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως… φαίνονται Αυτά τα ζώδια πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας Μπορεί ως άνθρωποι να είναι ανοιχτόμυαλοι,...

Arnold Schwarzenegger: Αποκάλυψε ότι έβαλε βηματοδότη – “Έγινα λίγο παραπάνω μηχανή”

Σε τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς υποβλήθηκε ο Arnold Schwarzenegger, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, πριν του τοποθετηθεί βηματοδότης. Το μήνυμά του σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα...

Γρηγόρης Αρναούτογλου για Γιάννη Πλούταρχο: «Δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου, δεν...

Το παράπονό του για τον Γιάννη Πλούταρχο εξέφρασε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σήμερα (28/3), κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε με τους συνεργάτες του, στην...

Βάσω Γουλιελμάκη: «Κάθε πρωί θα φτιαχτώ, θα κοιταχτώ στον καθρέφτη και θα πω...

«Δεν απολαμβάνω τη μοναχικότητά μου». Η Βάσω Γουλιελμάκη μίλησε για τη ζωή της, για την κόρη της όταν έφυγε για σπουδές, αλλά και για την...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Παγκόσμια Ημέρα Γιαγιάς: Ένα πρόσωπο αγαπημένο, το θεμέλιο της οικογένειας

28η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα της γιαγιάς Της γυναίκας που μεγαλώνει τουλάχιστον 2 γενεές και φροντίζει για όλους στην οικογένεια Η σημερινή ημέρα είναι...

«Μετά από 30 χρόνια γάμου με γυναίκα, αποφάσισα να παντρευτώ τον σύντροφό μου στο ηρωικό Σούλι το καλοκαίρι»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος έδωσε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Fay’s Time και τη δημοσιογράφο Σοφία Ραφτοπουλου, το μεσημέρι της Παρασκευής, στον ΣΚΑΪ. Μέσα σε όλα,...

Ασύλληπτο μακελειό στην Μόσχα: 115 νεκροί και τριψήφιος αριθμός τραυματιών και αγνοουμένων

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, μέσω ανάρτησης στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο από τη Μόσχα σχολίασαν ότι η ανακοίνωση αυτή...

Συνέχισε να διαβάζεις