Cupcakes παγωτό από τον Άκη

. Συνταγή για καλοκαιρινά ice cream cupcakes που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους! Ένα νέο trend!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o C στον άερα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να διαλυθούν.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη με την υφή βρεγμένης άμμου. 
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί 25×35 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει. 
  • Σε μια φόρμα με 12 θήκες για muffins βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θέσεις που μπαίνει το μείγμα. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματά τους με λιωμένη κουβερτούρα.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώστε να σφίξει η κουβερτούρα.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση σοκολάτας στις χάρτινες θήκες. 
  • Μοιράζουμε 1 κ.γ. από το μπισκότο σε κάθε βάση -κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα- και από πάνω βάζουμε το παγωτό. 
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Για τη μαρέγκα

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ αναμειγνύουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μεταφέρουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό. 
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα, ελέγχοντας παράλληλα τη θερμοκρασία του με ένα μαγειρικό θερμόμετρο. 
  • Μόλις φτάσει στους 82o C και έχει πήξει αρκετά, σταματάμε το ανακάτεμα.
  • Μεταφέρουμε με προσοχή τη μαρέγκα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά με το σύρμα μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής όπου κόβουμε με ένα μαχαίρι την άκρη της.

Για τη σύνθεση

  • Αφαιρούμε προσεκτικά τα cupcakes από τις χάρτινες θήκες και τα διακοσμούμε με τη μαρέγκα. 
  • Καίμε με το φλόγιστρο τη μαρέγκα και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο μπισκότο.

Συστατικά

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 500 γρ. παγωτό σοκολάτα
  • 5 ασπράδια, από μέτρια αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: