Δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό

Δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε με το σιρόπι το οποίο βράζουμε για 5′ κ αφήνουμε να κρυώσει (το ρίχνουμε στο ζεστό γλυκό)
  • 6 κούπες ζάχαρη
  • 6 κούπες νερό
  • Φλούδα από λεμόνι
  • Ένα κομματάκι μικρο βούτυρο

Για ταψί 30×40

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος (200γρ το καθένα κ κρατάμε το κυπελλάκι για μεζούρα)
  • 6 αυγά
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του ή απλό +μπεικιν)
  • 2 κεσεδάκια σιμιγδάλι(ότι έχετε)
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
  • Μισό κεσεδάκι ινδοκάρυδο
  • “Βούτυρο / λάδι ΚΑΘΟΛΟΥ στο μείγμα ”

Βουτυρώνουμε το ταψί κ ρίχνουμε το μείγμα το οποίο χτυπήσαμε με το μιξεράκι(πρώτα τα αίγα με τη ζάχαρη κ στη συνέχεια το γιαούρτι συν τα υπόλοιπα υλικά)

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 για 40′(όχι παραπάνω)

Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Kyriaki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Διαβάστε επίσης: